Coreea de Sud îi va repatria, la cererea lor, pe membrii echipajului unei ambarcaţiuni nord-coreene de pescuit

Autorităţile de la Seul au anunţat luni că îi vor repatria, la cererea lor, pe toţi cei trei membri ai echipajului unei ambarcaţiuni nord-coreene de pescuit care a pătruns ilegal în apele teritoriale sud-coreene în cursul weekendului, informează agenţia de ştiri Yonhap.

468 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud îi va repatria, la cererea lor, pe membrii echipajului unei ambarcaţiuni nord-coreene de pescuit

Coreea de Sud îi va repatria, la cererea lor, pe membrii echipajului unei ambarcaţiuni nord-coreene

În noaptea de sâmbătă spre duminică, o ambarcaţiune de pescuit a traversat ilegal frontiera maritimă între cele două Corei şi a fost remorcată în portul sud-coreean Yangyang.

La bordul ambarcaţiunii din lemn erau trei nord-coreeni, inclusiv unul care purta o uniformă militară, astfel că autorităţile sud-coreene au remorcat nava suspectând că este una militară. Nu este însă clar dacă bărbatul este membru activ al forţelor armate din Coreea de Nord

Cu ocazia interogării lor, toţi cei trei nord-coreeni şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţara lor, afirmând că au ajuns în apele sud-coreene în urma unei "erori de navigaţie"..

Coreea de Sud a notificat regimul de la Phenian în legătură cu decizia repatrierii, iar ambarcaţiunea nord-coreeană şi echipajul ei au părăsit luni dimineaţă portul Yangyang.

În general, forţele navale sud-coreene se limitează la a alunga ambarcaţiunile nord-coreene de pescuit care pătrund în apele teritoriale sud-coreene, însă de această dată ambarcaţiunea a fost adusă într-un port în condiţiile în care se crede că vasul aparţine de armatei nord-coreene.

Forţele navale sud-coreene au fost vizate recent de critici dure după ce o ambarcaţiune nord-coreeană de pescuit a reuşit să traverseze nedetectată frontiera maritimă între cele două Coreei şi a andocat într-un port din Coreea de Sud. Din cei patru oameni aflaţi la bord, doi au fost repatriaţi, la cererea lor, iar doi au cerut azil în Coreea de Sud.

Taguri:
coreea,
pescuit,
militar

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici