Coreea de Sud îndeamnă Coreea de Nord să renunţe la programul său nuclear

Kang Kyung-wha, ministrul de Externe al Coreei de Sud, a îndemnat, luni, Coreea de Nord să se conformeze apelurilor comunităţii internaţionale şi să renunţe la programele sale balistice şi nucleare pentru a asigura pacea în Peninsula Coreea, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

529 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud îndeamnă Coreea de Nord să renunţe la programul său nuclear

Coreea de Sud îndeamnă Coreea de Nord să renunţe la programul său nuclear

Declaraţiile ministrului sud-coreean de Externe au fost făcute în cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. De asemenea, Kang Kyung-wha a cerut Phenianului să permită reluarea întâlnirilor familiilor separate din cele două state, motivând că acest aspect reprezintă o problemă umanitară.

”Este obligatoriu ca spiritul instituit după Olimpiada de Iarnă de la Pyeongchang să continue în aşa fel încât pacea să predomine în Peninsula Coreea şi pentru ca situaţia drepturilor omului din Coreea de Nord să se îmbunătăţească”, a declarat Kang Kyung-wha.

”Coreea de Nord trebuie să asculte apelurile comunităţii internaţionale şi să renunţe la programele sale balistice şi nucleare”, a adăugat ministrul de Externe de la Seul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici