Coreea de Sud: Kim Jong Un a executat mai mulţi cetăţeni şi a pus capitala în carantină pentru a opri răspândirea COVID-19

  • Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat executarea a cel puţin două persoane, a interzis pescuitul pe mare şi a pus capitala, Pyongyang, sub carantină ca parte a eforturilor de protejare împotriva coronavirusului şi a daunelor sale economice, potrivit parlamentarilor sud-coreeni care au fost informaţi agenţia de informaţii a ţării.
  • Guvernul lui Kim a ordonat, de asemenea, diplomaţilor din străinătate să se abţină de la orice acte care ar putea provoca Statele Unite, deoarece este îngrijorat de noua abordare aşteptată a preşedintelui ales Joe Biden faţă de Coreea de Nord, au declarat parlamentarii reporterilor după ce au participat la un briefing privat al Serviciului Naţional de Informaţii (INS), relatează The Hill.
8992 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud: Kim Jong Un a executat mai mulţi cetăţeni şi a pus capitala în carantină pentru a opri răspândirea COVID-19

Coreea de Sud: Kim Jong Un a executat mai mulţi cetăţeni şi a pus capitala în carantină pentru a opri răspândirea COVID-19

Unul dintre parlamentari, Ha Tae-keung, a citat INS spunând că Kim manifestă „furie excesivă” şi ia „măsuri iraţionale” asupra pandemiei şi impactului său economic.
 
Ha a spus că agenţia de informaţii le-a spus parlamentarilor că Coreea de Nord a executat o personă importată din domeniul schimburilor valutare în Pyongyang luna trecută după ce a tras concluzia că persoana este responsabilă pentru scăderea cursului de schimb în perioada pandemiei. Ha a citat INS spunând că Coreea de Nord a executat şi un oficial cheie în august pentru încălcarea reglementărilor guvernamentale care restricţionează mărfurile aduse din străinătate. Cele două persoane nu au fost identificate pe nume.
 
Coreea de Nord a interzis, de asemenea, pescuitul pe mare.
 
Coreea de Nord a plasat recent Pyongyang şi nordul provinciei Jagang sub carantină din cauza problemelor legate de coronavirus. Coreea de Nord a făcut, de asemenea, o încercare nereuşită de atac cibernetic a cel puţin unei companii farmaceutice sud-coreene care încerca să dezvolte un vaccin împotriva coronavirusului, a spus INS.
 
Coreea de Nord susţine că nu a depistat cazuri de coronavirus pe teritoriul său, o afirmaţie contestată de experţi externi. Un focar major ar putea avea consecinţe grave, deoarece sistemul de sănătate din Coreea de Nord rămâne invalidat şi suferă de o lipsă cronică de provizii medicale.
 
Guvernul nord-coreean sub conducerea Kim Jong Un a ordonat executarea a cel puţin două persoane, a închis capitala Phenianului şi a pus în aplicare alte măsuri pentru a încetini răspândirea COVID-19, potrivit parlamentarilor sud-coreeni care au fost informaţi de membrii agenţiei de informaţii a ţării.
 
Economia nord-coreeană a fost puternic afectată de pandemie, ţara fiind nevoită să-şi sigileze graniţa cu cel mai mare partener comercial, China, în ianuarie. O serie de dezastre naturale în timpul verii, împreună cu sancţiunile conduse de SUA asupra programului de armament al Coreei de Nord, au destabilizat şi mai mult economia deja în dificultate a ţării.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici