Coreea de Sud s-ar putea confrunta cu al doilea val de coronavirus. Totul ar fi pornit în cluburile din Seul

Toate barurile din Seul s-au închis pe termen nedeterminat din cauza înmulţirii cazurilor de coronavirus în cluburile din capitala sud-coreeană.

5974 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud s-ar putea confrunta cu al doilea val de coronavirus. Totul ar fi pornit în cluburile din Seul

FOTO: Publimedia Shutterstock

Park Won-soon, primarul Seului, a făcut sâmbătă o scurtă declaraţie de presă în care a anunţat că toate cluburile şi barurile trebuie să se închidă imediat, potrivit CNN.

Această decizie a venit după ce numărul cazurilor de infecţii a crescut în Itaewon, un cartier al oraşului cunoscut pentru cluburi şi viaţa de noapte.

Joi, un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Persoana vizitase mai multe cluburi din Itaewon în noaptea de întâi spre doi mai, potrivit Centrului de Control şi Prevenţie a Bolilor din Coreea.

De atunci, 40 de persoane care ar fi intrat în contact cu bărbatul au fost infectaţi la rândul lor. Dintre aceştia, 27 sunt din Seul.

Coreea de Sud nu a introdus acum o măsură de izolare naţională, dar a apelat la anumite proceduri pentru a controla epidemia. În cluburi, de exemplu, oamenii trebuie să dea numele complet şi un număr de telefon înainte să intre în local.

Autorităţile spun că au fost însă mai multe surse de infecţie în cluburile din Seul.

„Am făcut multe eforturi şi sacrificii. O să lăsăm să se piardă totul din cauza nepăsării unor oameni”, a spus primarul capitalei coreene.

Coreea de Sud a înregistrat pe 10.000 de cazuri de coronavirus şi 256 de decese. Majoritatea dintre cei infectaţi s-au vindecat.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici