Coreea de Sud solicită discuţii imediate cu oficialii de la Phenian. Coreea de Nord continuă seria testelor cu rachete balistice

  • Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol face apel la pace
  • Coreea de Nord a efectuat un nou test cu rachete de croazieră
  • Rachetele balistice s-au prăbuşit în mare
3834 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud solicită discuţii imediate cu oficialii de la Phenian. Coreea de Nord continuă seria testelor cu rachete balistice

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a ţinut o conferinţă de presă pentru a marca primele 100 de zile de mandat.

„Discuţiile cu Coreea de Nord nu ar trebui să aibă un caracter politic, ci să contribuie la stabilirea păcii”, a declarat preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, la doar câteva ore după ce vecinii din Nord au lansat două rachete de croazieră în mare.

Yoon nu a făcut nicio menţiune despre lansări, care au fost raportate public mai târziu de armata sud-coreeană.

Preşedintele sud-coreean şi-a repetat disponibilitatea de a oferi ajutor economic treptat Coreei de Nord dacă aceasta pune capăt dezvoltării armelor nucleare şi începe denuclearizarea, menţionând că a cerut un dialog cu Phenian încă din timpul campaniei sale electorale.

„Orice dialog între liderii din Sud şi Nord, sau negocieri între oficiali la nivel înalt, nu ar trebui să fie un spectacol politic, ci ar trebui să contribuie la stabilirea păcii substanţiale în peninsula coreeană şi în Asia de Nord-Est”, a conchis Yoon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici