Coronavirus: Euronews scrie despre situaţia dramatică din Suceava

Euronews a dedicat vineri un articol situaţiei dramatice cu care se confruntă municipiul şi judeţul Suceava care are "de două ori mai multe cazuri de coronavirus decât oricare altă regiune din România".

5604 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Euronews scrie despre situaţia dramatică din Suceava

oronavirus: Euronews a dedicat un articol situaţiei dramatice din judeţul şi municipiul Suceava

Deşi populaţia judeţului reprezintă aproape o treime din populaţia capitalei, Bucureşti, rata de infecţie în Suceava este dramatică în comparaţie cu restul României, însemnând aproximativ 30% din numărul total de cazuri înregistrate în toată ţara, cu 1.529 de cazuri de COVID-19, se menţionează în articol.

Zona a fost catalogată ca fiind cea mai importantă zonă fierbinte de infecţie din ţară, iar unele mass-media naţionale au etichetat regiunea „Lombardia României”, scriu jurmaliştii Euronews.

Oraşul Suceava, care are peste 100.000 de locuitori, şi opt comune înconjurătoare au fost puse sub carantină la 31 martie, după ce o ordonanţă militară a fost emisă de Ministerul de Interne, iar poliţia şi forţele armate patrulează zonele în carantină. Toate zborurile, conexiunile de tren şi rutele de transport public către Suceava au fost suspendate, iar circulaţia în oraş este, de asemenea, strict reglementată, scriu jurmaliştii Euronews.

Autorităţile au adus doctori militari şi sprijin suplimentar din partea clinicilor universitare din Iaşi pentru a putea gestiona situaţia, se arată în articol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici