Coronavirus: Franţa devine a patra ţară din lume care depăşeşte pragul de 20.000 de decese

Franţa a înregistrat luni oficial peste 20.000 de decese cauzate de coronavirus, devenind a patra ţară care a depăşit acest prag după Italia, Spania şi Statele Unite, iar ritmul de creştere al deceselor şi cel al infectărilor au crescut din nou după câteva zile de încetinire, potrivit Reuters.

1320 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Franţa devine a patra ţară din lume care depăşeşte pragul de 20.000 de decese

Coronavirus: Franţa devine a patra ţară din lume care depăşeşte pragul de 20.000 de decese

„Epidemia este foarte mortală şi este departe de a se termina”, a declarat şeful de sănătate publică din Franţa, Jerome Salomon, într-un briefing de presă, adăugând că acum numărul morţilor este mai mare decât cel al valului de căldură din vara anului 2003.

El a spus că numărul persoanelor aflaţi la terapie intensivă a scăzut pentru a 12-a zi consecutiv, la 5.683 - cel mai mic din 31 martie - sugerând că izolarea la domiciliu a populaţiei are efecte pozitive în controlarea bolii.

Un alt semnal încurajator a fost un declin pentru a şasea zi la rând la persoanele spitalizate pentru COVID-19, chiar dacă luni a scăzut puţin la 30.584 faţă de 30.610 cât s-au înregistrat duminică.

În timp ce Franţa urmează să înceapă să relaxeze unele măsuri de izolare începând cu data de 11 mai, Salomon a insistat pe importanţa respectării stricte a restricţiilor.

Numărul cazurilor confirmate a crescut cu 1,8% în Franţa, până la 114.657, iar cazurile posibile în azilele de bătrâni au crescut cu 1,1% la 40,726, la un total de 155.383, în creştere cu 1,6% în 24 de ore faţă de de 0,7% înregistrată duminică.

Salomon a anunţat că decesele cauzate de coronavirus au crescut cu 2,8%, la 20,265, după o creştere de 2,0% duminică. 

Statele Unite au peste 41.000 de morţi, Italia 24.114 şi Spania 20.852. Numărul de decese a nivel mondial se ridică la peste 165.000.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici