Coronavirus în lume LIVE UPDATE 22 iulie:Numărul cazurilor a depăşit 15 milioane/ S-au înregistrat peste 617.000 de decese / Trump le cere americanilor să poarte mască

  • Numărul de cazuri de Covid-19 a depăşit 15 milioane pe glob, iar bilanţul morţilor a ajuns la peste 617.000
  • Statele Unite au raportat pentru prima dată în iulie peste 1000 de morţi în 24 de ore
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a actualizat lista competitorilor mondiali care se luptă să creeze vaccinul împotriva noului coronavirus.
  • Şi pentru că tot începe perioada concendiilor, trebuie să ştii ceva, daca vrei să pleci în vacanţă la bulgari
13509 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 22 iulie:Numărul cazurilor a depăşit 15 milioane/ S-au înregistrat peste 617.000 de decese / Trump le cere americanilor să poarte mască

UPDATE: Bilanţul a depăşit pragul de 15 milioane de infectări

Peste 15 milioane de cazuri de Covid-19 au fost confirmate în lume, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.Cazurile globale au ajuns la 15.000.424, cu 617.832 de morţi. SUA au cel mai mare număr de cazuri, cu 3.915.780, urmate de Brazilia cu 2.159.654 şi de India cu 1.193.078. CITEŞTE MAI MULT AICI

UPDATE  Bilanţul din Italia

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 282 de cazuri de coronavirus şi nouă decese, potrivit Ministerului italian al Sănătăţii, citat de agenţia Adnkronos.

În momentul de faţă, în Italia sunt 12.322 de persoane care au coronavirus.

Până în prezent, Italia a efectuat 6.354.730 de analize pentru depistarea coronavirusului, fiind testate 3.807.771 de persoane.

UPDATE: Pandemia şi lockdown-ul ar putea cauza peste 200.000 de decese, în Marea Britanie

Pandemia de COVID-19 şi restricţiile ar putea cauza peste 200.000 de decese în Marea Britanie. Se estimează un total de 50.000 de decese, în primele 6 luni de pandemie. Întârzierea unui tratatent COVID-19, izolarea şi recesiunea duc către suicid şi violenţă domestică. Bolnavii de cancer sunt foarte afectaţi: cu 2.3 milioane de teste pentru depistarea cancerului mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. CITEŞTE MAI MULT AICI

UPDATE Studiu: Este încă prea devreme pentru a estima mortalitatea totală legată de Covid-19 în Franţa

Este încă prea devreme pentru a evalua numărul exact al mortilor din cauza epidemiei Covid-19 din Franţa, în special din cauza incertitudinilor legate de decesele petrecute la domiciliu, avertizează miercuri Direcţia de Sănătate Publică, relatează Le Figaro.

"Numărul de decese asociate direct cu epidemia Covid-19 nu poate fi determinat cu exactitate în acest stadiu", concluzionează agenţia de sănătate într-un studiu privind supravegherea mortalităţii din Franţa, între 2 martie şi 31 mai.

În această perioadă, 18.861 de decese în spitale şi 10.335 de decese în casele de îngrijire medicală şi instituţiile medicale sociale au fost contabilizate oficial ca fiind legate de coronavirus, în total 29.186. Dar Direcţia de Sănătate Publică subliniază că această evaluare „este probabil să fie supraestimată”, deoarece unele decese din casele de îngrijire medicală erau doar „suspectate de Covid-19”. „În absenţa testelor PCR sistematice, unele decese declarate au fost probabil asociate greşit cu Covid-19”, consideră studiul.

UPDATE Aproape 15 milioane de infecţii şi 600.000 de morţi de coronavirus în lume

Numărul de cazuri de Covid-19 a depăşit 14,9 milioane pe glob iar bilanţul morţilor a ajuns la 600.000,  potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins.

UPDATE 300 de milioane de oameni riscă să fie afectaţi de Covid-19 în America de Sud 

Pandemia nu dă semne de încetinire în America de Sud, a avertizat şeful Organizaţiei Pan Americane de Sănătate. 300 de milioane de oameni riscă să dezvolte complicaţii de la Covid-19, pe fondul unor probleme de sănătate deja existente, a explicat directorul Carissa Etienne. Un număr ridicat de infecţii cu Sars-Cov-2 este semnalat în Bolivia, Ecuador, Colombia şi Peru,

UPDATE Suedia ia în calcul 3000 de morţi suplimentare

Suedia, care are deja unul din cele mai grave bilanţuri pe locuitor din lume, estimează într-un scenariu pesimist al Agenţiei Naţionale de Sănătate aproximativ 3.000 de noi decese cauzate de coronavirus, relatează AFP.  Bilanţul Sars-Cov-2 în ţară a atins 5.646 de decese şi 78.166 de cazuri confirmate.

UPDATE Statele Unite au raportat pentru prima dată în iulie peste 1000 de morţi în 24 de ore

Cel puţin 1120 de morţi cauzate de coronavirus au fost raportate în SUA marţi. Este pentru prima dată în luna iulie când numărul deceselor într-o singură zi trece de 1000. Potrivit New York Times, recorduri au fost înregistrate în state ca Nevada, Oregon şi Tennessee.

În total în SUA sunt peste 3.908.800 de cazuri de infecţie şi peste 141.945 de morţi. Florida, Louisiana şi Arizona conduc în topul statelor cu cele mai multe cazuri de Covid-19.

UPDATE Donald Trump şi-a schimbat discursul despre Covid-19

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, i-a îndemnat pe americani să poarte măştile de protecţie şi a avertizat că lucrurile se vor înrăutăţi înainte de a se îmbunătăţi. Trump a mai subliniat într-o schimbare de discurs, care a atras atenţia presei, că ”portul măştilor are efect” şi arată ”patriotism”

Principalul imunolog din SUA nu a fost invitat de preşedintele american să participe la şedinţa grupului de lucru COVID-19.

UPDATE Imunolog suedez: „Imunitatea în cazul COVID-19 durează şase luni”

Dr. Anders Tegnell a condus lupta Suediei împotriva coronavirusului. Principalul specialist în boli infecţioase din Suedia afirmă că imunitatea la COVID-19 durează doar 6 luni. Strategia suedeză funcţionează pe măsură ce virusul încetineşte, spune epidemiologul de stat al ţării.

OMS şi vaccinul anti coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a actualizat lista competitorilor mondiali care se luptă să creeze vaccinul împotriva noului coronavirus. Care sunt candidaţii

La virusuri noi, măsuri noi

 

 

  • Nu doar oamenii au de suferit de pe urma pandemiei de COVID-19, ci şi animalele care sunt folosite pentru testarea vaccinului anti-coronavirus. Organizaţia pentru un comportament etic faţă de animale, cunoscută drept PETA, trage un semnal de alarmă. Aceasta avertizează că testarea vaccinului anti-COVID pe maimuţe trebuie să înceteze.

Mai mult, PETA spune că testele „mortale“ au ca efect apariţia de focare de infecţie 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici