Coronavirus în lume LIVE UPDATE 25 aprilie.Numărul deceselor a ajuns la peste 200.000 la nivel global. Totalul morţilor din spitalele din Marea Britanie a ajuns la peste 20.000

  • Pandemia de coronavirus a ajuns la peste 200.000 de morţi la nivel global, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins, relatează BBC.
  • Franţa limitează vânzarea de produse pe bază de nicotină în farmacii, după ce un studiu arată că acestea pot proteja de Covid-19
  • Peste 2.8 milioane de oameni, infectaţi cu coronavirus în lume
  • Primul vaccin împotriva Covid-19 ar putea fi gata până în septembrie, în China
2796 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 25 aprilie.Numărul deceselor a ajuns la peste 200.000 la nivel global. Totalul morţilor din spitalele din Marea Britanie a ajuns la peste 20.000

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 25 aprilie. SUA înregistrează peste 50.000 de decese. Primul vaccin ar putea fi gata în septembrie

Bilanţul deceselor a ajuns la peste 200.000 la nivel global

Pandemia de coronavirus a ajuns la peste 200.000 de morţi la nivel global, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins, relatează BBC.

Pragul de 200.000 de decese a fost depăşit după ce au fost colectate datele din Franţa unde în 24 de ore au încetat din viaţă 369 de persoane.

Numărul toatal al deceslor din Franţa a atins 22.614. SUA rămâne ţara cea mai afectată de pandemie înregistrând peste 50.000 de decese. Numărul cazurilor de infectare la nivel global a ajuns la 2.865.938 conform datelor oferite de Universitate.

Numărul deceselor zilnice din Italia scade

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 2.357 de noi cazuri confirmate şi 415 decese, potrivit Serviciului italian de Protecţie Civilă, citat de cotidianul La Stampa.

Numărul total al persoanelor vindecate a ajuns la 63.120. În prezent, în Italia sunt 105.847 de persoane care au coronavirus.

Peste 20.000 de oameni au murit în spitalele din Marea Britanie de COVID-19

Ultimele cifre arată că 20.319 de persoane au decedat în Marea Britanie. Decesele înregistrate acasă sau în aziluri sunt măsurate separat într-un raport realizat de Oficiul Naţional pentru Statistică şi se bazează pe certificatele de deces fiind publicat odată pe săptămână.

SUA înregistrează peste 890.000 de cazuri de coronavirus, cu peste 51.000 de decese

21.579 de noi cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore în SUA, iar peste 1.130 de oameni au murit, au anunţat autorităţile americane.

Italienii din Piemont infectaţi cu noul coronavirus, găsesc gratuit în farmacii medicamente pentru a se trata

Toate persoanele infectate cu noul coronavirus în regiunea Piemont din nordul Italiei, pot să procure gratuit de la farmacii medicamentul Plaquenil, folosit împotriva malariei şi eficient în tratarea Covid-19

Franţa limitează vânzarea de produse pe bază de nicotină în farmacii, după ce un studiu arată că acestea pot proteja de Covid-19

Guvernul francez a spus că până pe 11 mai, cât timp sunt în vigoare restricţiile impuse de pandemia de Covid-19, farmaciile vor putea vinde cantităţi limitate de produse care ajută la tratarea dependenţei de nicotină, precum plasturi, gumă de mestecat sau pastile.

Vânzarea acestor produse online a fost suspendată în întregime.

Decizia a fost luată „în primul rând pentru prevenirea riscurilor de sănătate cauzate de consumul excesiv sau utilizarea necorespunzătoare a acestora ca urmare a informaţiilor privind efectul protector al nicotinei împotriva COVID-19”, a transmis guvernul într-un comunicat.

Cercetător israelian: Coronavirusul dispare în 70 de zile, indiferent de restricţiile sociale

Profesorul israelian Isaac Ben-Israel susţine că a realizat o analiza din care rezultă că noul coronavirus evoluează la fel, indiferent de măsurile sociale care se iau şi că după 70 de zile dispare, scrie The Telegraph.

Profesorul Isaac Ben-Israel, şeful programului de studii de securitate la Universitatea Tel Aviv şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare, susţine că analiza sa dovedeşte că noul coronavirus atinge maximele la 40 de zile după apariţia într-o comunitate şi apoi începe să scadă rapid.

Peste 2.8 milioane de oameni, infectaţi cu coronavirus în lume

Numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a depăşit 2.830.000. Peste 197.000 de oameni au murit, iar mai mult de 800.000 de oameni s-au vindecat.

Primul vaccin împotriva Covid-19 ar putea fi gata până în septembrie, în China

China ar putea avea primul vaccin pentru coronavirus, a anunţat Dr. Gao Fu, directorul general al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din China (CDC). Oficialul spune că vaccinul ar putea fi gata până în luna septembrie şi vă va fi folosit în situaţii de urgenţă, în special pentru personalul din sistemul medical.

Foto: Profimedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici