Coronavirus în lume LIVE UPDATE 26 aprilie. Numărul celor infectaţi se apropie de 3 milioane. Peste 200.000 de oameni au murit. Curba infectărilor din Italia s-a aplatizat

  • Peste 2.920.000 de persoane din lumea s-au infectat cu noul coronavirus, iar mai multe de 200.000 şi-au pierdut viaţa din cauza Covid-19.
  • Peste 53.000 de oameni au murit în SUA
  • Curba infectărilor din Italia s-a aplatizat
2083 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 26 aprilie. Numărul celor infectaţi se apropie de 3 milioane. Peste 200.000 de oameni au murit. Curba infectărilor din Italia s-a aplatizat

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 26 aprilie. Numărul celor infectaţi se apropie de 3 milioane. Peste 200.000 de oameni au murit. Curba infectărilor din Italia s-a aplatizat

Bilanţul din Iran a depăşit 5700 de morţi

Bilanţul epidemic a ajuns la 5.710 morţi în Iran, cu 60 de decese produse în ultimele 24 de ore, anunţă Administraţia de la Teheran, conform agenţiei de presă Reuters.

Kianush Jahanpur, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Sănătăţii, a anunţat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 60 de decese, astfel că bilanţul a ajuns la 5.710 morţi.

În total, în Iran, au fost raportate până în prezent 90.481 de cazuri de coronavirus.

Wuhan se laudă că a învins coronavirusul. Ultimii pacienţi au fost externaţi din spital

Oraşul Wuhan a anunţat că nu mai are niciun caz de COVID-19în acest moment în spitalele din oraş. Ultimii pacienţi care s-au vindecat au fost externaţi deja, iar alte cazuri nu au mai apărut.

"Ultima veste este că până pe 26 aprilie, numărul nou de pacienţi cu noul coronavirus în Wuhan a fost zero, mulţumită eforturilor combinate ale staff-ului medical din toată ţara", a anunţat Mi Feng, purtătorul de cuvânt al Comisiei Naţionale pentru Sănătate din China duminică.

53.751 de oameni au murit în SUA, în ultimele 24 de ore

Numărul cazurilor de infecţie cu coronavirus, duminică dimineaţă, a ajuns la 938.072.

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a depăşit 200.000 la nivel global

Pragul de 200.000 de decese a fost depăşit după ce au fost colectate datele din Franţa unde în 24 de ore au încetat din viaţă 369 de persoane.

Numărul total al deceslor din Franţa a atins 22.614. SUA rămâne ţara cea mai afectată de pandemie înregistrând peste 50.000 de decese. Numărul cazurilor de infectare la nivel global a depăşit la 2.920.000 conform datelor oferite de Universitate.

Curba infectărilor din Italia s-a aplatizat

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 26.384 de morţi în Italia, cu 415 decese produse în ultimele 24 de ore, iar numărul total al persoanelor infectate depăşeşte 195.000.

Oraşele europene reduc numărul maşinilor după pandemia de coronavirus

Italia pare să fi atins vârful mortalităţii, cel puţin pentru primul val de Covid-19. Acum liderii din Milano şi alte centre urbane majore se uită la modul în care oamenii ar putea relua activitatea, socializarea şi părăsirea locuinţelor, deoarece pericolul infectării cu noul virus rămâne încă activ.

Cei care conduc oraşele italiene au ajuns la concluzia că obiceiurile de tranzit vor trebui schimbate. Mijloacele publice de transport în comun riscă să devină puncte fierbinţi pentru transmitere dacă sunt prea aglomerate.

Pentru a menţine distanţa socială, autobuzele şi metroul vor avea marcate semne distinctive unde călătorii sunt obligaţi să aştepte. Dacă sistemul de transport public va depăşi numărul de pasageri iar acest lucru va face imposibil de respectat nivelul de distanţare impus, intrările în staţii vor fi închise temporar până la reducerea congestiei. Cei care pot lucra de acasă vor avea o anumită flexibilitate în rutina lor şi nu vor depinde de mijloacele de transport.

OMS: Nu sunt dovezi că persoanele care s-au recuperat după COVID-19 şi au format anticorpi sunt protejaţi de o nouă infecţie

OMS spune că nu sunt dovezi că persoanele care au dezvoltat anticorpi după ce s-au recuperat sunt protejaţi de o a doua infecţie.
O astfel de mişcare ar putea creşte trasmiterea virusului. Persoanele care presupun că sunt imune nu mai iau măsuri de protecţie, au spus specialiştii.

Foto: Profimedia
 


Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Drama mamelor care nu îşi pot ţine în braţe bebeluşii. Suferinţa femeilor care nasc la Timişoara

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici