Coronavirus în lume LIVE UPDATE 3 iulie: Peste 11 milioane de cazuri/ Comisia Europeană autorizează un prim tratament / Nou record al infectărilor în SUA

  • Statele Unite raportează, pentru două zile la rând, număr record de noi infecţii cu noul coronavirus: 55.000, după ce joi raporta 51.000 de cazuri.
  • Vineri dimineaţa sunt înregistrate 10.99 milioane de cazuri de COVID-19 la nivel mondial.
  • Sunt 15.828 de noi infecţii cu noul coronavirus şi 934 noi decese.
1951 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 3 iulie: Peste 11 milioane de cazuri/  Comisia Europeană autorizează un prim tratament / Nou record al infectărilor în SUA

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 3 iulie FOTO Arhivă

COROANAVIRUS. Pandemia a trecut un prag: 11 milioane de cazuri

Numărul cazurilor globale de coronavirus a depăşit vineri 11 milioane, potrivit unui raport al Reuters, care a marcat o altă etapă în răspândirea bolii care a ucis mai mult de jumătate de milion de oameni în şase luni. Statele Unite au raportat joi peste 55.400 de cazuri noi de COVID-19, iar recorudri zilnice s-au înregistrat în multe ţări din lume. Mai mulţi guvernanţi din SUA au oprit planurile de redeschidere a economiilor în faţa noii creşteri în cazuri, relatează Reuters.

Aproape un sfert din decesele globale cunoscute au avut loc în Statele Unite - aproximativ 129.000.

America Latină, unde Brazilia are 1,5 milioane de cazuri, constituie 23% din totalul persoanelor infectate. India a devenit noul epicentru din Asia, ajungând la 625.000 de cazuri.

Asia şi Orientul Mijlociu au în jur de 12% şi, respectiv, 9%. În unele ţări cu capacităţi de testare limitate, numărul cazurilor reflectă o proporţie mică din totalul infecţiilor.

Bilanţul morţilor se apropie de 35.000 în Italia

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 34.833 de morţi în Italia, cu 15 decese produse în ultimele 24 de ore, iar numărul total al persoanelor infectate a depăşit 241.000.

Ministerul italian al Sănătăţii a comunicat, vineri după-amiază, că bilanţul epidemic este de 34.833 de morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum a ajuns la 241.184.

 
 
Statele Unite înregistrează număr record de noi cazuri, pentru a doua zi consecutiv: 55.000, după ce joi înregistra 51.000 de persoane noi infectate cu noul coronavrus.
 
10.000 de cazuri noi de infectare sunt înregistrate doar în Florida. Focare noi sunt şi în Texas, California şi Arizona. 
 

Comisia Europeană autorizează un prim tratament împotriva COVID-19

Comisia Europeană a acordat vineri o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată pentru medicamentul Remdesivir, care devine astfel primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul împotriva COVID-19.

A devenit cea mai INFESTATĂ ţară de pe continent. Bilanţul zilnic a depăşit 8.000 de cazuri COVID-19

Cazurile de coronavirus cresc din ce în ce mai mult în Africa de Sud, la o lună după ce ţara a ridicat cea mai mare parte a restricţiilor, fiind una din ţările cu cele mai stricte carantine ale lumii, precizează The Guardian.

Brazilia, în topul ţărilor cele mai afectate de epidemia de COVID-19

În Brazilia, numărul deceselor a trecut de cifra de 61.000 (61.884, mai exact) şi înregistrează 1.252 decese în ultimele 24 de ore, numărul total al cazurilor apropiindu-se de 1.5 milioane, conform Reuters
Guvernatorul din Sao Paolo a precizat că potenţialul vaccin dezvoltat de către compania chineză Sinovac va fi testat în 12 centre de cercetare din ţară. 
 
Poliţia din Australia a instituit puncte de control în Melbourne şi ia în calcul folosirea dronelor pentru a verifica dacă oamenii respectă măsurile de carantină. 
 
China are 5 cazuri noi, vineri dimineaţa, comparativ cu 3 cazuri raportate joi. 3 din cele cinci sunt cazuri de import, precizează Comisia naţională de sănătate. În plus, sunt 4 cazuri noi de pacienţi asimptomatici. Din fericire, s-au înregistrat zero decese. Numărul deceselor rămâne 4.634.  
 

Marea Britanie: 89 decese noi

 
Numărul total al morţilor creşte la 43.995, deşi surse oficiale confirmă că numărul deceselor ar fi aproximativ 55.000, conform Reuters
 
Întrucât înregistrează cazuri noi de infectare în ultima săptămână, Elveţia interzice accesul străinilor din 29 de ţări începând cu 6 iulie.  Cetăţenii străini care doresc să intre în ţară trebuie să raporteze la autorităţi accesul în ţară şi să intre în auto-izolare, a precizat guvernul, conform aceleaşi surse.
 
Ţările vizate sunt Statele Unite, Suedia, Brazilia şi Rusia, întrucât au număr mare de persoane infectate. La acestea se adaugă şi Argentina, Chile, Columbia, Arabia Saudită, Africa de Sud şi Serbia. 
 
Concret, persoanele care vin din ţările enumerate mai sus trebuie să anunţe autorităţile şi să intre în carantină pentru 10 zile.
 

Ţările în curs de dezvoltare şi cu densitate mare a populaţiei, cele mai afectate de COVID-19

  • Mexic înregistrează 6.714 de cazuri noi  şi 679 de noi decese 
  • Brazilia: 48.105 cazuri noi şi 1.252 decese
  • Pakistan: 4.087 cazuri noi de infectare şi 78 decese
  • Bolivia: 1.301 cazuri noi şi 70 decese
  • Honduras: 858 cazuri noi şi 49 decese
  • Guatemala: 1.061 cazuri noi şi 26 decese
  • Coreea de Sud: 63 cazuri noi de infectare
  • Australia: 65 cazuri noi
  • Haiti: 61 cazuri noi şi 3 decese
  • Jamaica: 8 cazuri noi
  • China: 5 cazuri noi 
  • Columbia a depăşit cifra de 100.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 
  • India a depăşit cifra de 600.000 de cazuri şi are circa 18.000 decese înregistrate.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici