Coronavirus în lume LIVE UPDATE 6 august 2020: Aproape 19 milioane de cazuri în lume / Italia ameninţă că va suspenda zborurile operate de Ryanair pentru că nu s-au supus regulilor COVID-19

  • 18.978.366 de cazuri de îmbolnăviri în lume şi un total de 711.241 morţi.
  • Un spital din India ia foc, iar 8 pacienţi COVID-19 mor.
  • Amsterdam: Masca este obligatorie în spaţiile aglomerate.
  • Spania a raportat 1.772 cazuri noi de COVID-19.
  • Florida depăşeşte 500.000 de cazuri.
  • Italia ameninţă că va suspenda zborurile operate de Ryanair, pentru nu că s-ar fi supus regulilor COVID-19.
  • OMS trimite 43 de specialişti în Africa de Sud.
3263 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 6 august 2020: Aproape 19 milioane de cazuri în lume / Italia ameninţă că va suspenda zborurile operate de Ryanair pentru că nu s-au supus regulilor COVID-19
Situaţia COVID-19, la nivel global
 
Conform Worldometers, azi, 6 august 2020, sunt 18.978.366 de cazuri de îmbolnăviri în lume, un total de 711.241 morţi şi 12.168.522 vindecaţi.
 
Un spital din India ia foc, iar 8 pacienţi COVID-19 mor
 
Un incendiu a pornit într-un spital din India, în dimineaţa zilei de joi. 15 autospeciale pentru incendii au oprit focul într-o jumătate de oră, relatează Associated Press.
 
8 pacienţi COVID-19 au murit în incendiu, iar 35 de pacienţi au fost mutaţi la un alt spital.
 
Deşi incendiile sunt comune în clădirile din India, pentru că acestea nu îndeplinesc standardele de construcţie şi siguranţă, cazul va fi cercetata pentru a se stabili motivul incendiului, relatează The Guardian.
 
Amsterdam: Masca este obligatorie în spaţiile aglomerate
 
Amsterdam anunţă că masca devine obligatorie în spaţiile aglomerate. Numărul de îmbolnăviri din Amsterdam s-a dublat într-o săptămână.
 
Marea Britanie: Oamenii şi-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei şi acum caută joburi temporare
 
Un număr foarte mare de persoane şi-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei de coronavirus. Specialiştii au afirmat că, în momentul de faţă, oamenii sunt dispuşi să lucreze şi temporar, relatează The Guardian. 
 
Spania a raportat 1.772 cazuri noi de COVID-19
 
Izolarea a fost ridicată în luna iunie în Spania. Spaniolii au raportat ieri cel mai mare număr de cazuri pe zi de când măsurile s-au relaxat, relatează The Guardian. 
 
OMS trimite o echipă de 43 de specialişti în Africa de Sud, pentru a oferi ajutor în combaterea pandemiei de coronavirus
 
„OMS va trimite 43 de experţi cu expertize variate, pentru a-i ajuta pe cei din Africa de Sud să facă faţă pandemiei. Primii 17 experţi ar trebui să ajungă în cursul zilei de azi. Printre ei se află cei mai buni în epidemiologie, monitorizare, gestionarea situaţiilor, tratarea infecţiilor, prevenţie şi control, achiziţii, dar şi în mobilizarea comunităţii şi în educaţia sănătăţii. 
 
Din această echipă face parte şi David Heymann, epidemiolog expert în bolile infecţioase sezoniere şi un specialist în sănătate publică, ce a ocupat o poziţie oficială în OMS. A condus un proces de combatere a epidemiei SARS încă din 2003, lucrând constant alături de chipa sa pentru a gestiona eforturile internaţionale de oprire a pandemiei”, se arată într-un comunicat oficial OMS. 
 
Africa de Sud se confruntă cu un număr total de 530.000 de îmbolnăviri şi 9.298 decese, relatează The Guardian.
 
Trump postează fake news despre coronavirus pe Facebook, iar postarea îi este ştearsă
 
O postare a lui Donald Trump despre coronavirus, publicată pe pagina lui de Facebook, a fost ştearsă după ce s-a dovedit a fi un alt fake news, relatează The Guardian. 
 
Trump a distribuit un clip în care se spunea că există imunitate la copii în ceea ce priveşte coronavirusul. Totuşi, recent au fost publicate studii care au demonstrat contrariul.
 
Italia ameninţă că va suspenda zborurile operate de Ryanair, pentru nu că s-ar fi supus regulilor COVID-19
 
Autorităţile din cadrul aviaţiei civile îi ameninţă pe cei de la Ryanair că le va suspenda zborurile în Italia pentru că nu s-ar fi aliniat la regulile impuse de situaţia pandemiei de coronavirus, relatează The Guardian. 
 
Ryanair răspunde acuzaţiei şi afirmă că aceasta este nefondată, nefiind adevărată. 
 
Record de cazuri COVID-19, în Franţa: Ultima oară când francezii au raportat un număr mare a fost în mai
 
Miercuri, francezii au ajuns la un număr record de cazuri zilnice. S-au mai înregistrat numere atât de mari la finalul lunii mai, relatează The Guardian. 
 
1.695 de cazuri de îmbolnăviri a raportat Franţa în cursul zilei de 5 august 2020.
 
Florida depăşeşte 500.000 de cazuri
 
Conform Worldometers, Florida se confruntă, în prezent, cu un număr total de 502.739 de cazuri de coronavirus, în timp ce totatul de morţi a ajuns la 7.627. 
 
48.375 persoane s-au vindecat în urma infecţiei. 
 
Testările COVID-19 sunt reluate în Florida, în număr mare, după o pauză impusă de Furtuna Tropicală Isaias, relatează The Guardian.
 
Fostul preşedinte al Columbiei, Álvaro Uribe, testat pozitiv cu coronavirus
 
Uribe a fost testat pozitiv cu COVID-19 la numai o zi după ce a fost pus sub arest la domiciliu, în urma acuzaţiei de intimidare a martorilor, relatează The Guardian.
 
Anvers: Provincia este clasată drept zonă de risc
 
Călătorii din Anvers, care părăsesc zona, indiferent de destinaţia aleasă, vor fi nevoiţi să stea în carantină pentru 14 zile, relatează The Guardian. 
 
Totuşi, dacă aceştia pot justifica printr-un test COVID că sunt negativi, carantina nu mai este necesară.
 
OMS: Numărul cazurilor s-a triplat în rândul tinerilor
 
Numărul de persoane între 15 şi 24 de ani a crescut îngrijorător în ultimele luni. Mulţi dintre ei nu respectă regulile de distanţare şi se distrează în cluburi şi pe plaje. Unele ţări impun noi restricţii de călătorie din cauza celui de-al doilea val de infectări
 
Ministrul Sănătăţii din SUA merge într-o vizită istorică în Taiwan
 
Washington-ul îl va trimite într-o vizită oficială în Taiwan pe Alex Azar, ministrul Sănătăţii. Presa internaţională punctează că este prima vizită la nivel înalt realizată de Statele Unite în Taiwan, de la întreruperea relaţiilor diplomatice din 1979.
 
Se speculează că prezenţa lui Alex Azar în Taiwan este una strategică, în lupta SUA-China privind gestionarea pandemiei de coronavirus.
 
"Taiwanul a fost un model de transparenţă şi cooperare în domeniul sănătăţii globale în timpul pandemiei COVID-19 şi cu mult timp înainte. Această călătorie reprezintă o oportunitate de a consolida cooperarea noastră economică şi de sănătate publică cu Taiwan", a spus Alex Azar, pe Twitter.
 
Donald Trump nu e îngrijorat de creşterea cazurilor de Covid-19
 
Preşedintele SUA a declarat, într-o conferinţă de presă, că numărul ridicat de cazuri noi de coronavirus din ultima vreme nu au fost însoţite de decese semnificative. Alături de ministrul Sănătăţii, Trump a spus că SUA au totul sub control, în ciuda faptului că ţara înregistrează aproxiamtiv 1000 de decese zilnic.
 
În replică, Joe Biden, contra-candidatul său la preşedinţia SUA, i-a transmis să se mobilizeze şi să-şi facă treaba.
 
Aurul a atins un preţ record record de 2.030,72 dolari pe uncie, pe măsură ce pieţele financiare mută banii în active ultra-sigure, despre care se crede că sunt mai puţin susceptibile de a pierde valoare dacă o recesiune prelungită cauzată de Covid-19 va apărea.
 
Irlanda nu va redeschide pub-urile
 
Prim-ministrul irlandez a anunţat că măsurile de relaxare plănuite să intre în vigoare luni, printre care şi redeschiderea pub-urilor, nu vor mai avea loc. De asemenea, măştile de protecţie vor deveni obligatorii în interiorul magazinelor începând cu 10 august.
 
Noul sezon din Bundesliga se va juca cu fani în tribune
 
Noul sezon din fotbalul german se va relua curând, iar fanii vor avea acces în tribune, însă în condiţii speciale. Printre măsurile ce ar putea fi adoptate se numără interzicerea vânzării alcoolului în arenă, anularea cotei de bilete pentru fanii oaspeţi şi introducerea biletelor personalizate, pentru ca eventualele infectări să poată fi urmărite.
 
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat marţi că lumea se confruntă cu o „catastrofă generaţională” din cauza închiderii şcolilor pe fondul pandemiei de coronavirus, subliniind că „readucerea elevilor în şcoli, în siguranţă, trebuie să fie o prioritate maximă”. Guterres a precizat că esenţială în atingerea acestui scop este consultarea cu părinţii, cu asistenţii sociali, cu profesorii şi cu tinerii.
 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici