Coronavirus. Rusia a început să-şi vaccineze soldaţii

  • Rusia a început să îşi vaccineze membrii armatei împotriva noului coronavirus.
  • Până în prezent, peste 2.500 de soldaţi au fost vaccinaţi, iar numărul poate ajunge la 80.000 până la sfârşitul anului.
  • Rusia a înregistrat vineri un nou record, cu 27.543 de cazuri noi.
1139 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Rusia a început să-şi vaccineze soldaţii

Profimedia

Rusia a început să îşi vaccineze membrii armatei împotriva noului coronavirus, a anunţat vineri, 27 noiembrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu. În total, peste 400.000 de soldaţi trebuie vaccinaţi în acest program lansat în conformitate cu ordinul preşedintelui Vladimir Putin, a spus Shoigu. 
 
Până în prezent, peste 2.500 de soldaţi au fost vaccinaţi, iar numărul poate ajunge la 80.000 până la sfârşitul anului, potrivit unui comunicat al armatei ruse, notează Le Figaro. 
 
La începutul lunii septembrie, Sergei Choïgou a anunţat că a fost vaccinat şi el cu vaccinul rus Sputnik V, dezvoltat de centrul de cercetare Gamaleïa din Moscova în parteneriat cu Ministerul Apărării.
 
În prezent, în faza 3 a studiilor clinice, vaccinul înregistrat de Rusia în vară, are o eficienţă de 95%, potrivit dezvoltatorilor.
 
Rusia, pe locul 4 în lume în materie de contaminări, după Statelor Unite, India şi Brazilia, a înregistrat vineri un nou record. 27.543 de  cazuri noi în 24 de ore şi 496 de decese. În total, Rusia a raportat 2.215.533 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei în primăvară şi 38.558 de decese.
 
Deşi Putin consideră că situaţia este „îngrijorătoare”, o a doua carantină naţională este exclusă pentru moment pentru a evita blocarea economiei, Rusia bazându-se pe producţia de vaccinuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici