Coronavirus: tabletele care chiar ajută în lupta cu virusul

  • Tabletele informatice sunt utile pentru a linişti familiile
  • Pacienţii îşi regăsesc motivaţia de a lupta cu boala
  • Personalul medical capătă un chip
2538 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: tabletele care chiar ajută în lupta cu virusul

Coronavirus: tabletele care chiar ajută în lupta cu virusul

 

Mai mult decât o măsură de confort, aceasta redă bolnavilor în faza acută legătura cu viaţa reală şi le sporeşte dorinţa de a lupta cu virusul. 
Personalul medical de la spitalul privat Jacques Cartier din Massy, lângă Paris, foloseşte tablete tactile pentru a face conversaţii video. "Arătăm camera, arătăm ce face pacientul. În cazul în care pacienţii sunt treji, ei sunt capabili de a comunica cu familiile lor prin intermediul ecranului.
 
Pentru cei care doresc, facem şi videoclipuri pentru rude, pe care le trimitem apoi prin Skype", explică Sophie, stagiară în medicină la spitalul Jacques Cartier. Pentru ea, utilizarea tabletelor permite "să menţină contactul cu familiile. E ca şi cum ar fi cu noi pentru îngrijire şi în timpul zilei”, adaugă ea.
 
Capacitatea de reanimare la această unitate privată a fost mărită de la 15 paturi la 51 pentru aproximativ 30 de îngrijitori. Fiecare pacient în terapie intensivă necesită mobilizarea a patru până la cinci persoane.  "Suntem într-un departament unde există hipertehnologie, dar nu trebuie să încetăm să avem o relaţie umană.
 
Din punct de vedere emoţional e extraordinar. Rudele sunt fericite să ne vadă şi să descopere mediul spitalicesc. Le place să interacţioneze cu noi şi, în cele din urmă, să dea un chip celor pe care îi au la telefon. Este o sarcină emoţională foarte importantă şi ne face să ne simţim bine", a declarat Cyril Goulenok, medic anestezist-reanimator la Spitalul Jacques Cartier.
 
În opinia personalului medical, conversaţiile video sunt mai liniştitoare decât apelurile telefonice pentru familii. Ele sunt pentru ei o fereastră către ceea ce se întâmplă în spatele uşilor unui serviciu de reanimare. După o conversaţie cu cei dragi, bolnavii par revigoraţi, mai dornici să lupte cu boala şi să învingă.

Foto: BFMTV

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici