Coronavirusul ar fi ajuns în ţara condusă de Kim Jong-un, iar aceasta este o veste foarte proastă pentru toată lumea

Coronavirusul ar fi ajuns în Coreea de Nord, ţara condusă cu o mână de fier de către dictatorul Kim Jong-un, dar care nu este pregătită pentru o astfel de epidemie, transmite publicaţia News.com.au.

27622 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul ar fi ajuns în ţara condusă de Kim Jong-un, iar aceasta este o veste foarte proastă pentru toată lumea

Coronavirusul ar fi ajuns în ţara condusă de Kim Jong-un, iar aceasta este o veste proastă pentru toată lumea

Statul din Asia nu a mai organizat o paradă militară care era programată în această perioadă, iar unii observatori cred că acest lucru s-a întâmplat din cauza epidemiei de coronavirus. Potrivit presei locale, Partidul a combătut recent cu succes „dificultăţi severe şi periculoase”.

Site-ul Daily NK din Seul, capitala statului Coreea de Sud, susţine, citând surse proprii, că cinci persoane au murit deja în oraşul chinez Sinuiju din cauza virusului. Această localitate este un punct important pentru relaţia comercială dintre China şi Coreea de Nord. Potrivit sursei citate, autorităţile au ordonat ca decesele să fie ţinute secrete, iar corpurile să fie incinerate.

Potrivit altor publicaţii din Coreea de Sud, coronavirusul a ajuns în statul condus de regimul dictatorial al lui Kim Jong-un prin intermediul comerţului ilegal cu China. „Câteva infecţii suspecte de coronavirus au apărut deja în Coreea de Nord, deşi ţara şi-a închis toate graniţele”, a scris publicaţia Chosun Ilbo.

Ziarul JoongAng Ilbo a relatat că o femeie din Phenian a fost diagnosticată cu coronavirus, iar toate persoanele care au intrat în contact cu ea au fost plasate în carantină.

Graniţa de 141 de km pe care Phenianul o are cu China a fost închisă luna trecută, iar toate zborurile între cele două ţări au fost suspendate. Mai mult, turiştilor din China li s-a interzis accesul în Coreea de Nord.

Coreea de Nord nu poate ţine sub control o epidemie

Regimul din Coreea de Nord nu are resursele şi nici cunoştinţele necesare pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus. Boala are potenţialul de face ravagii în statul asiatic sărac, cu efecte dezastruoase în toată lumea.
  
Medicamentele şi echipamentele medicale de bază se găsesc în cantităţi reduse în Coreea de Nord, iar statul comunist nu va permite o intervenţie externă.

KIm Jong-un se teme că o epidemie i-ar submina regimul, deoarece majoritatea populaţiei de peste 25 de milioane de persoane suferă deja de foame şi sărăcie.

„Atunci când apare o boală infecţioasă în Coreea de Nord, doar Phenianul este protejat”, a declarat Choi Jung-hoon, un bărbat care a fugit din statul comunist. Potrivit lui, doar liderii regimului beneficiază de servicii medicale de calitate.

Numărul oficial al deceselor cauzate de noul tip de coronavirus din China a ajuns duminică la 910 la nivel mondial, 908 dintre decese fiind înregistrate în China continentală, informează CNN.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici