Coronavirusul determină locuitorii din Hong Kong să facă provizii pentru două produse esenţiale

Locuitorii din Hong Kong au golit rafturile supermarketurilor, în ciuda asigurărilor guvernamentale că aprovizionarea va fi menţinută în timpul epidemiei de coronavirus, anunţă Reuters.

2180 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul determină locuitorii din Hong Kong să facă provizii pentru două produse esenţiale

Coronavirusul determină locuitorii din Hong Kong să facă provizii pentru două produse esenţiale

Hong Kong a identificat 24 de cazuri de îmbolnăviri.

„Fiecare înşfacă orice poate. Nici nu ştiu ce se întâmplă", spune o femeie în vârstă de 72 de ani, luând două pungi cu hârtie igienică. Cumpărătorii au golit rafturile magazinelor de orez, carne sau săpun.

Guvernul oraşului a condamnat „zvonurile rău intenţionate” cu privire la deficienţe în aprovizionare, care au dus la panică „şi chiar haos”, în timp ce supermarketurile au limitat cantităţile de produse, inclusiv hârtie igienică, orez şi antiseptice, pe care oamenii le pot cumpăra.

Epidemia vine după luni întregi de proteste anti-guvernamentale în fosta colonie britanică, care se teme că îşi va pierde autonomia sa specială. Beijingul neagă acest lucru.

Sâmbătă, Hong Kong va introduce carantina timp de două săptămâni pentru toate persoanele sosite de pe continent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici