Coronavirusul din China: Bilanţul morţilor a crescut. 1.400 de persoane, infectate. Trei ţări îşi vor evacua personalul diplomatic de la Wuhan

Creştere dramatică a bilanţului morţilor, în China. Noul tip de coronavirus a făcut 41 de victime, 1.400 de persoane la nivel mondial, infectate. Oraşul chinez Wuhan va construi în 15 zile un al doilea spital pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus. De asemenea, autorităţile din Hong Kong au declarat stare de urgenţă din cauza răspândirii virusului, iar şcolile vor fi închise până pe 17 februarie.

10462 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul din China: Bilanţul morţilor a crescut. 1.400 de persoane, infectate. Trei ţări îşi vor evacua personalul diplomatic de la Wuhan

Sursa FOTO: Profimedia Images

UPDATE Statele Unite, Iordania şi Franţa îşi vor evacua personalul diplomatic de la Wuhan 

Guvernul Statelor Unite organizează o cursă charter pentru evacuarea personalului diplomatic din cadrul Consulatului de la Wuhan, pe fondul răspândirii noului tip de coronavirus din China, a informat un oficial american, citat de CNN. Citeşte continuarea... 

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a dat dispoziţii ca un avion să fie trimis în Wuhan, China, pentru a evacua cetăţenii iordaniene „cât de curând posibil”, potrivit agenţiei de stat Petra. Citeşte continuarea... 

UPDATE Numărul de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus a ajuns la 1.400

Numărul de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus din China a ajuns sâmbătă la 1.400 la nivel mondial, 1.362 dintre acestea fiind depistate în China, informează CNN.

Potrivit informaţiilor disponibile până în prezent, au fost identificate cazuri în 13 ţări în afară de China, cele mai multe fiind în Thailanda, unde au fost confirmate până acum cinci cazuri.

Numărul persoanelor care au decedat ca urmare a infecţiei cu acest virus a rămas la 41.

UPDATE Un maraton din Hong Kong a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus

Un maraton care urma să aibă loc peste două săptămâni la Hong Kong a fost anulat sâmbătă pe fondul temerilor privind răspândirea noului coronavirus, au anunţat organizatorii evenimentului, citaţi de CNN.

De asemenea, organizatorii au anunţat că cei 70.000 de participanţi la maraton îşi vor primi banii pe bilete înapoi.

UPDATE China a impus restricţii de transport în încă două oraşe din cauza coronavirusului

Autorităţile chineze au impus sâmbătă restricţii privind transportul în alte două oraşe din ţară pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus, astfel că numărul oraşelor supuse acestor restricţii se ridică acum la 15, informează CNN.

Cele 15 oraşe au o populaţie totală de 57,2 milioane de persoane. Toate aceste oraşe se află în provincia Hubei, unde au apărut primele cazuri de infecţie.

Stricteţea restricţiilor variază de la oraş la oraş, însă în toate cele 15 localităţi transportul public a fost suspendat.

În Wuhan şi Huanggang pieţele şi cinematografele au fost închise, străzile sunt blocate de autorităţi, iar gările şi aeroporturile sunt şi ele închise.

China a confirmat sâmbătă că 41 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus care a infectat peste 1.300 de persoane la nivel mondial, în timp ce autorităţile medicale din întreaga lume lucrează pentru a preveni o pandemie.

UPDATE Autorităţile din Wuhan vor construi încă un spital pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus

Autorităţile din oraşul chinez Wuhan, de unde a pornit epidemia de coronavirus, au anunţat sâmbătă că au decis să construiască un al doilea spital dedicat tratării pacienţilor cu această afecţiune, informează Reuters. Citeşte continuarea...

O pacientă din Hong Kong infectată cu coronavirus a fost plasată într-un salon greşit

Un spital din Hong Kong a plasat din greşeală o pacientă cu coronavirus, în vârstă de 62 de ani, în alt salon decât trebuia, riscând să răspândească infecţia. Citeşte continuarea... 

UPDATE Stare de urgenţă la Hong Kong, din cauza epidemiei cu coronavirus

Autorităţile din Hong Kong au declarat stare de urgenţă din cauza răspândirii virusului, iar şcolile vor fi închise până pe 17 februarie.

Starea de urgenţă desemnează cel mai înalt grad de alertă în Hong Kong, care are drept prioritate limitarea ariei de răspândire a virusului.

Imagini cu armata de muncitori chinezi care construiesc un spital în 6 zile, lucrând fără oprire cu zeci de excavatoare

Sute de constructori au fost însărcinaţi de guvernul chinez să lucreze zi şi noapte pentru a construi în mai puţin de o săptămână un spital destinat celor infectaţi cu noul coronavirus, arată Daily Mail. Imaginile de la primul şantier au făcut înconjurul lumii. Citeşte continuarea... 

Medicii chinezi, epuizaţi. Lupta împotriva coronavirusului a ucis deja un doctor. Personalul medical poartă pamperşi

Membrii personalului medical din spitalele din China fac faţă cu greu situaţiei. Lucrează fără oprire şi nu au resursele necesare tratamentelor şi propriei protecţii împotriva bolii.  Liang Wudong, medic chinez, a murit deja din cauza virusului. Citeşte continuarea...

Noul tip de coronavirus, identificat pentru prima dată la Wuhan, a dus la moartea a 41 de persoane, alte 1.300 fiind infectate la nivel mondial.

Numărul total de cazuri confirmate în China se ridică acum la 1.287, a transmis Comisia Naţională de Sănătate într-un comunicat emis sâmbătă. Agentul patogen a ajuns şi în Europa, iar Franţa a confirmat sâmbătă trei cazuri de infectare cu coronavirus.

Numărul de morţi a crescut de la 26 de persoane câte fuseseră raportate vineri. Aceste ultimele decese au avut loc în Wuhan, epicentrul focarului care se află în carantină virtuală, în timp ce autorităţile chineze se luptă să oprească răspândirea virusului.

Marea majoritate a cazurilor şi toate decesele confirmate până în prezent s-au înregistrat în China, dar virusul a fost depistat şi în Thailanda, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Nepal, Franţa şi Statele Unite.

S-a observat o transmitere de la om la om, despre care autorităţile medicale cred că a avut originea într-o o piaţă din Wuhan, unde a fost comercializată ilegal carne provenind de la animalele sălbatice.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat noul coronavirus o „urgenţă în China” săptămâna aceasta, dar a decis să nu o declare de îngrijorare internaţională. Cu toate acestea, virusul se răspândeşte la nivel mondial. Autorităţile franceze au raportat primele cazuri confirmate în Europa vineri seară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici