Video Coronavirusul, sub control într-o ţară cu peste 1 miliard de locuitori. Sancţiuni dure pentru cei care nu respectă izolarea

  • India, deşi vecină cu China, are doar 29 de morţi de COVID-19 până acum
  • Guvernul indian a stopat transportul intern şi internaţional din timp
  • Mulţi indieni fac parte din clasa de jos şi sunt sprijiniţi financiar de guvern pe timpul carantinei
2674 afișări

Te-ai întrebat cum de a doua cea mai populată ţară din lume şi vecină cu China, India, a reuşit să ţină situaţia sub control?

Un tânăr indian îţi explică ce măsuri a luat Guvernul pentru a opri răspândirea virusului.

„Primul pas luat de Guvern a fost să oprească toate călătoriile, autobuze, avioane, interne sau internaţionale, toate sunt amânate. Al doilea pas a fost să încurajeze măsurile benefice pentru sănătate: care sunt lucrurile pe care le poţi mânca acum, cât de importantă e vitamina C pentru corp, e important să nu fumezi, să nu ieşi afară”, a spus Harsh Vardhan.

„Pe 24, premierul nostru, Narendra Modi, ne-a rugat să stăm acasă în carantină, să nu ieşim afară, iar cine iese afară din casă, i se va aplica „masajul” de către poliţie.”

Pentru cei mai săraci indieni, sprijinul guvernului este şi unul financiar. „Aceasta e o ţară unde 20-30% din oameni fac parte din clasa muncitoare. Merg în oraşele metropolă să lucreze, nu au locuinţă permanentă, resurse pentru a procura mai multă mâncare pentru perioada carantinei, 21 de zile, nu sunt destul de sănătoşi să se întreţină, şi Guvernul îi susţine financiar.”

Puţin peste 1.000 de cazuri de infecţie cu COVID-19 sunt înregistrate în India până acum, iar 29 de persoane au murit din cauza noului coronavirus.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici