Corpurile a 40 de migranţi, aduse de valuri pe ţărmul la Mediterana al Libiei

Corpurile a 40 de migranţi au fost aduse de valuri pe coasta libiană la Mediterana, anunţă Semiluna Roşie din această ţară, relatează AP în pagina electronică.

258 afișări
Imaginea articolului Corpurile a 40 de migranţi, aduse de valuri pe ţărmul la Mediterana al Libiei

Corpurile a 40 de migranţi, aduse de valuri pe ţărmul la Mediterana al Libiei

Un purtător de cuvânt al organizaţiei a declarat că 27 dintre corpuri au fost descoperite pe coastă sâmbătă, în dreptul oraşului Zliten, la est de capitala Tripoli.

Celelalte corpuri au fost găsite pe coastă la nivelul capitalei şi oraşului Khoms, situat în apropiere.

Potrivit purtătorului de cuvânt, cele mai multe dintre victime provin din ţări subsahariene. El a anunţat totodată eforturi în vederea căutării altor 30 de migranţi, despre care se credea că s-ar fi aflat într-o ambarcaţiune care s-ar fi răsturnat.

Mii de migranţi caută o viaţă mai bună în Europa, către care pornesc din Libia, pe Mediterana.

Libia a alunecat în haos, după îndepărtarea de la putere şi uciderea fostului dictator Muammar Kadhafi în 2011.

Traficanţi de persoane exploatează tulburările din această ţară, trimiţând mii de migranţi disperaţi către Europa, de pe coastele de sud ale Mediteranei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici