Coşmarul angajaţilor care au rămas blocaţi pe vasele de croazieră: Sper sincer că nu ne-au uitat aici

  • Majoritatea pasagerilor navelor de croazieră au ajuns acasă. Angajaţii însă, nu pot părăsi încă vasele.
  • Mulţi dintre ei sunt blocaţi de mai bine de două luni şi nu ştiu cât va mai dura această situaţie.
  • „Sper sincer că nu am fost uitaţi aici. Pare că nimănui nu îi pasă ce se întâmplă cu noi”, a spus un angajat.
2057 afișări
Imaginea articolului Coşmarul angajaţilor care au rămas blocaţi pe vasele de croazieră: Sper sincer că nu ne-au uitat aici

Coşmarul angajaţilor pe vase de croazieră, care au rămas blocaţi pe nave: Sper sincer că nu ne-au uitat aici

Pe 5 mai, erau 74 de nave de croazieră cu peste 57.000 de angajaţi în porturile din SUA, Bahamas şi Caraibe, aşteptând să poată fi repatriaţi.

Angajaţii se întreabă cât vor mai fi sechestraţi pe navă, având în vedere că pasagerii au părăsit vasul, iar măsurile restrictive de carantină au fost relaxate în unele dintre ţări.

Centrul pentru prevenţie al bolilor a transmis că membrilor echipajului li se va permite să debarce pentru a fi repatriaţi numai dacă demonstrează că se vor deplasa de la port cu vehiculele personale sau cu avioane charter speciale.

„CDC ne-a cerut mie şi altor lideri de linii de croazieră să semnăm o scrisoare care limitează opţiunile noastre pentru a vă duce acasă şi prin care ne asumăm responsabilitatea pentru acţiunile voastre, numai aşa se poate asigura aprobarea lor (CDC n.r..) pentru a vă debarca”, a scris CEO-ul Celebrity Cruises, Lisa Lutoff Perlo, într-o scrisoare, potrivit CNN.

Angajaţii sunt cu moralul la pământ

Iniţial, angajaţii au profitat de timpul liber şi s-au bucurat de piscină, sala de fitness şi alte facilităţi care de obicei erau pentru oaspeţi. Ulterior, ei au trebuit să intre în autoizolare timp de două săptămâni.

Când carantina de pe Sky Princess s-a încheiat în aprilie, Princess a început să transfere membrii echipajului către alte nave, grupând muncitorii pe naţionalităţi pentru a putea ca aceştia să ajungă pe apă în ţara lor. Cu toate astea, debarcarea lor este blocată de birocraţie.

Americanul Alex Adkins, unul dintre cei blocaţi pe nave, a declarat pentru CNN că a fost anunţat, alături de colegii lui, că nu mai sunt consideraţi angajaţi ai navei de croazieră şi vor fi plătiţi doar până la sfârşitul lunii aprilie.

Majoritatea angajaţilor se simt sechestraţi şi sunt cu moralul la pământ. „Informaţiile se schimbă efectiv de la oră la oră, în fiecare zi. Faptul că nu ştim ce o să se întâmple este foarte stresant”, a spus MaShawn, angajat al Princess Cruises.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici