Cotidianul Jerusalem Post constată nivelul slab al securităţii de la baza aeriană Boboc

Cotidianul Jerusalem Post constată, în ediţia sa electronică de vineri, securitatea slabă de la baza aeriană Boboc, unde se desfăşura exerciţiul Blue Sky 2010, în timpul căruia şase militari israelieni şi unul român şi-au pierdut viaţa luni, în urma prăbuşirii elicopterului lor.

300 afișări
Imaginea articolului Cotidianul Jerusalem Post constată nivelul slab al securităţii de la baza aeriană Boboc

Cotidianul Jerusalem Post constată nivelul slab al securităţii de la baza aeriană Boboc (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Baza aeriană românească de aici nu seamănă deloc cu echivalentul său din Israel. Gazdă a şcolii de antrenament a forţelor aeriene, baza abia dacă dispune de un minim de securitate - doar un zid de un metru şi jumătate, fără sârmă ghimpată, şi câţiva soldaţi cu feţe plictisite, care stau neînarmaţi la intrare, jucându-se cu nişte câini vagabonzi", scrie ziarul israelian.

"Într-o parte a bazei, care nici măcar nu este îngrădită, se află o pistă lungă de unde piloţii decolează şi aterizează în misiuni de antrenament. În cealaltă parte a bazei se află ceea ce pare a fi o curte de vechituri plină cu echipament militar sovietic ieşit din uz - radare din anii '60 şi rachete sol-aer, într-o stare destul de precară", comentează jurnalistul Jerusalem Post.

Delegaţia forţelor aeriene israeliene a ajuns la bază în urmă cu aproximativ două săptămâni, pentru ceea ce urma să fie un exerciţiu de elicopter standard de căutare şi salvare, care să ajute pe piloţii israelieni să zboare în zone muntoase necunoscute.

MApN a anunţat, luni seară, că un elicopter israelian de tip CH 53 a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizată din aer în zona Fundata - Zărneşti. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar român. Potrivit MApN, în urma producerii catastrofei aeriene de luni, din judeţul Braşov, echipele de căutare-salvare nu au găsit supravieţuitori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici