COVID-19 în lume. Londra intră în nivelul „ridicat” de alertă

  • Londra intră în scenariul 2 al lui Boris Johnson
  • Oamenii nu se pot întâlni cu cei din afara familiilor, în interior
  • Londra a ajuns la o rată de 100 de infectări la 100.000 de locuitori
2236 afișări
Imaginea articolului COVID-19 în lume. Londra intră în nivelul „ridicat” de alertă

COVID-19 în lume. Londra intră în nivelul „ridicat” de alertă

Londra atinge cel de-al doilea cel mai înalt nivel de infecţie, după scenariile anunţate de Guvern. Cazurile de COVID din Londra au ajuns la o rată de 100 de infectări la 100.000 de locuitori. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Matt Hnacock, a anunţat restricţiile care se impun. 

„Schimbarea principală e că oamenii nu se pot întâlni cu alte gospodării, în interior. Asta se aplică în orice casă sau restaurant sau orice loc de întâlnire. Regula celor şase rămâne pentru locurile publice. Şi deşi veţi continua să mergeţi la locurile de întâlnire, ar trebui să reduceţi numărul ieşirilor. Ştiu că nu sunt măsuri uşoare, dar sunt vitale”, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Matt Hancock.

Alte oraşe care intră în alertă locală la un nivel ridicat: York, Barrow-in-Furness, North East Derbyshire, Erewash, Chesterfield, Essex şi Elmbridge.

Guvernul britanic a elaborate un plan de restricţii, pe trei niveluri: mediu, ridicat şi foarte ridicat. S-au introdus măsuri restrictive, cum ar fi: grupul de maxim şase persoane sau închiderea restaurantelor şi pub-urilor la ora 22.

Marea Britanie are, deja, cel mai mortal focar din Europa, cu peste 43.000 de decese confirmate, iar Irlanda de Nord are cea mai mare rată de infecţie din Marea Britanie

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici