NEWS ALERT  Covid-19 revine. Franţa confirmă 55.000 de cazuri noi pe zi

Franţa anunţă al nouălea val al coronavirusului, cu o creştere săptămânală a contaminărilor care depăşeşte 40%.

2255 afișări
Imaginea articolului Covid-19 revine. Franţa confirmă 55.000 de cazuri noi pe zi

Hepta

"Tripla epidemie" cu care se confruntă Franţa, de Covid, bronşiolită şi gripă, este "complet fără precedent".

Vineri, 28 noiembrie, au fost înregistrate 48.629 de cazuri noi, faţă de 33.177 în vinerea precedentă, ceea ce reprezintă o creştere de 46%. La aceeaşi dată, în 2021, numărul de cazuri a fost puţin sub 40.000, relatează Le Figaro.

Mai mult de 1.000 de pacienţi sunt acum internaţi în fiecare zi în spital din cauza Covid-19, faţă de puţin peste 800 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Reapariţia epidemiei a venit, prin urmare, mai devreme în acest an.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivier Veran, a făcut apel la francezii în vârstă sau bolnavi să facă un nou rapel al vaccinului anti-Covid-19: "Vă ia 5 minute şi vă va proteja, va limita riscurile de complicaţii şi spitalizare".

De altfel, presa a scris de vineri despre alerta de sănătate publică din Franţa, din cauza "triplei epidemii" fără precedent - Covid, gripă, bronşiolită -, cu evoluţie incertă.

Cel puţin 90 la sută din populaţia lumii are o formă de imunitate la Covid-19, a declarat vineri directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertizând totodată că vigilenţa este în scădere.

Scăderea vigilenţei lasă uşa deschisă pentru apariţia unei noi variante care s-ar putea răspândi şi ar putea suplini varianta Omicron, dominantă acum, a declarat Tedros într-o conferinţă de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici