COVID-19: Violenţa domestică, în plină creştere din cauza virusului

Pandemia de coronavirus are cauze şi pe plan familial crescând numărul cazurilor de violenţă domestică, abuzatorii folosind această pandemia ca armă psihologică.

2254 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Violenţa domestică, în plină creştere din cauza virusului

COVID-19: Violenţa domestică, în plină creştere din cauza virusului

Liz Thomas, Directorul Executiv al organizaţiei Wayss, care ajută victimele violenţei domestice din Melbourne a declarat pentru ABC că a primit şapte rapoarte conform cărora victimele erau supuse unor torturi şi ameninţări din partea agresorilor care foloseau coronavirusul ca armă.

 
„Este terifiant. Este oribil. Vinovaţii au folosit COVID-19 ca o formă de avuz, spunându-le partenerului de viaţă că sunt infectaţi cu virusul, prin urmare nu pot ieşi din casă. Este o formă reală de abuz pe care nu am mai experimentat-o până acum.” , a declarat Liz Thomas, spune ABC.
 
De asemenea, Liz Thomas a declarat că numărul de solicitări de la poliţie pentru serviciile organizaţiei sale au ajuns la o medie de 209 de apeluri pe săptămână, în ultimele şapte zile.
 
„Oamenii care erau vulnerabili sunt acum şi mai vulnerabili ca niciodată. Sunt într-o stare de spaimă şi o stare de anxietate accentuată şi au această nouă ameninţare - care este înfricoşătoare pentru noi toţi - folosită împotriva lor ca încă o formă de abuz emoţional-fizic. Este o cu totul altă dimensiune pe care nu am mai văzut-o până acum.” a spus directorul executiv.

În Australia sunt peste 350 de cazuri de violenţă domestică înregistrate în fiecare zi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici