Covid: Hong Kong reduce carantina la trei zile pentru a revigora călătoriile

Hong Kong va reduce la trei zile perioada de carantină pe care trebuie să o petreacă cei care sosesc din străinătate, plus patru zile de monitorizare a stării de sănătate, aceasta fiind cea mai recentă măsură de relaxare a restricţiilor de călătorie, potrivit Bloomberg.

163 afișări
Imaginea articolului Covid: Hong Kong reduce carantina la trei zile pentru a revigora călătoriile

Covid: Hong Kong reduce carantina la trei zile pentru a revigora călătoriile

Persoanele care sosesc în Hong Kong din străinătate vor trebui să petreacă trei zile în carantină la hotel, iar apoi vor putea să efectueze cele patru zile de monitorizare a stării de sănătate, a anunţat luni şeful executivului John Lee.

Perioada de patru zile presupune reguli relativ lejere, călătorii putând să îşi părăsească locuinţele şi fiind restricţionaţi doar în locurile cu risc ridicat. Astfel, în timpul celor patru zile de supraveghere, călătorii pot merge în birouri şi centre comerciale şi pot lua transportul public, cu condiţia să facă zilnic un test rapid.

Noile reguli intră în vigoare vineri.

Relaxrea restricţiilor în ceea ce priveşte carantina a fost decisă după eliminarea suspendărilor de zbor din 7 iulie, care impuneau interdicţii rapide pe anumite rute dacă acestea aduceau din greşeală pasageri infectaţi cu Covid.

„Vrem să reducem impactul carantinei asupra activităţilor noastre economice, precum şi asupra legăturii noastre cu lumea”, a declarat Lee în cadrul unei şedinţe.

Regulile stricte - într-un moment în care o mare parte din restul lumii a renunţat la restricţiile Covid - au descurajat călătorii şi au subminat viitorul Hong Kong-ului ca centru financiar internaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici