Crima care a oripilat Grecia: un pilot elen şi-a sugrumat soţia britanică când l-a anunţat că îl părăseşte

  • Babis Anagnostopoulos, 33 de ani, a omorât-o pe Caroline Crouch, 20 de ani, dar a vrut să pară victima unui jaf.
  • A fost dat de gol de tehnologie, ceasul inteligent al soţiei, care înregistra ritmul cardiac.
  • La audierile de vineri, elenul a venit la tribunal blindat cu o vestă antiglonţ şi a fost flancat de ofiţeri înarmaţi.
1597 afișări
Imaginea articolului Crima care a oripilat Grecia: un pilot elen şi-a sugrumat soţia britanică când l-a anunţat că îl părăseşte

Babis şi Caroline Sursafoto: Instagram

Pilotul grec Babis Anagnostopoulos a purtat o vestă antiglonţ vineri, în momentul când a ajuns la tribunal, la câteva ore după ce a mărturisit că şi-a ucis soţia britanică. Iniţial, elenul declarase anchetatorilor că femeia fusese torturată de o bandă de spărgători.

Anagnostopoulos, în vârstă de 33 de ani, a purtat vesta de protecţie şi a fost înconjurat de ofiţeri înarmaţi, în timp ce era condus cu cătuşe într-un tribunal din Atena, pentru a se confrunta cu acuzaţia de asasinare a soţiei Caroline Crouch, în vârstă de 20 de ani.

Avocatul său a confirmat reporterilor prezenţi la tribunal că pilotul a mărturisit joi că a ucis-o pe Caroline, exprimându-şi remuşcarea pentru fapta comisă.
Crima a fost comisă pe 11 mai.

Varianta susţinută la început de Anagnostopoulos a fost că o bandă de spărgători l-au legat de scaun, iar pe soţie au torturat-o în faţa fiicei lor.

Planul a fost atent pus la cale. Asasinul a avut grijă să scape şi de câinele familiei, apoi şi-a legat mâinile, dar şi pe cele ale soţiei moarte, înainte de sosirea poliţiei, a spus jurnaliştilor Costas Hassiotis, directorul departamentului Omucideri din Atena.

„Totul a fost pus în scenă pentru ca locul crimei să arate ca un jaf”, a precizat Hassiotis.

Anagnostopoulos a fost surprins în timp ce o îmbrăţişa pe mama victimei, la o slujbă de pomenire derulată joi. Poliţia a aşteptat să se termine momentul, pentru a-l aduce la interogatoriu.

Grecul şi-a a mărturisit fapta după ce i s-au prezentat dovezi tehnologice, inclusiv date despre ritmul cardiac înregistrat de ceasul inteligent al soţiei sale, care au arătat momentul când a murit.

Anagnostopoulos a umblat inclusiv la camerele de supraveghere, iar datele de pe ceas arătau că se deplasase prin casă, inclusiv la mansarda unde a fost găsit cadavrul femeii, în perioada în care pretindea că a fost legat.

„El se misca în perioada în care pretindea că a fost imobilizat de hoţi”, a declarat Penelope Maniatis, directorul departamentului de Criminalistică al Poliţiei greceşti.

„Aceasta a fost prima inconsecvenţă majoră creată în mărturia sa şi prima suspiciune clară creată. Când s-a confruntat cu dovezile, a mărturisit totul”, a declarat Apostolos Skrekas, un purtător de cuvânt al Poliţiei elene.

Pilotul le-a spus ofiţerilor că „a acţionat cu furie, într-un moment de criză”, atunci când soţia l-a ameninţat că îl va părăsi, apoi, în detaliu, a explicat cum a sugrumat victima.

Nu s-a stabilit cine va avea grijă de fiica lor, pe care Anagnostopoulos a aşezat-o lângă corpul mamei decedate, ca să se asigure că scena jafului este convingătoare.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici