Criminalul Anders Breivik scapă oficial de închisoare. Comisia medicală a confirmat că suferă de schizofrenie paranoidă

O comisie medicală numită de justiţia norvegiană a confirmat joi diagnosticul psihiatric enunţat în noiembrie în cazul lui Anders Behring Breivik, autorul atacurilor din Norvegia soldate cu 77 de morţi la 22 iulie, care îi permite să evite închisoarea.

1233 afișări
Imaginea articolului Criminalul Anders Breivik scapă oficial de închisoare. Comisia medicală a confirmat că suferă de schizofrenie paranoidă

Criminalul Anders Breivik scapă oficial de închisoare. Comisia medicală a confirmat că suferă de schizofrenie paranoidă (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Nu există nici o obiecţie importantă faţă de concluzia" raportului psihiatric de la 29 noiembrie, care declara că Breivik suferă de "schizofrenie paranoidă", potrivit preşedintelui comisiei, Karl Heinrik Melle, citat de agenţia NTB.

Aflat în prezent în arest preventiv, Breivik, în vârstă de 32 de ani, aşteaptă deschiderea procesului său la 16 aprilie.

Ţinând cont de concluziile examenului psihiatric, el ar urma să scape de închisoare şi să fie condamnat la îngrijiri psihiatrice într-o instituţie cu regim închis.

Potrivit procurorului, Breivik s-a simţit ofensat când a aflat opinia psihiatrilor, care a generat de asemenea controverse în ţara scandinavă.

Ostil islamului şi multiculturalismului în Europa, Breivik a detonat o bombă în apropiere de sediul Guvernului norvegian, la 22 iulie, apoi a deschis focul timp de mai mult de o oră asupra a sute de tineri laburişti, reuniţi la o şcoală de vară pe insula Utoya, în apropiere de Oslo.

El recunoaşte faptele, dar refuză să pledeze vinovat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici