CRIMINALUL DIN NORVEGIA SCAPĂ DE ÎNCHISOARE! Anders Breivik nu poate fi responsabil penal în cazul atacurilor

Autorul atacurilor comise în iulie la Oslo suferea de o psihoză în momentul comiterii faptelor şi este considerat iresponsabil din punct de vedere penal, astfel că nu va fi judecat, anunţă Parchetul norvegian.

4747 afișări
Imaginea articolului CRIMINALUL DIN NORVEGIA SCAPĂ DE ÎNCHISOARE! Anders Breivik nu poate fi responsabil penal în cazul atacurilor

Anders Breivik (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit psihiatrilor, Anders Behring Breivik suferea de "schizofrenie paranoică" şi, în acest context, nu poate fi judecat, urmând să fie internat într-o clinică pentru persoane cu probleme psihice.

Anders Behring Breivik este autorul atacurilor comise pe 22 iulie în Norvegia, soldate cu 77 de morţi.

"Experţii au descris o persoană care trăieşte într-un univers iluzoriu în care toate gândurile şi gesturile sunt iluzii", a explicat procurorul Svein Holden.

Potrivit procurorului, Breivik are iluzia unei persoane care are puterea de a decide "cine trăieşte şi cine moare", considerându-se "cavalerul cel mai puternic după al II-lea Război Mondial" şi declarând că a comis execuţiile "din dragoste pentru poporul norvegian".

"Dacă decizia finală va fi că Behring Breivik era iresponsabil, vom cere tribunalului să fie supus unui tratament obligatoriu", a precizat un alt procuror, Inga Bejer Engh.

Acest lucru înseamnă internarea lui Berhing Breivik într-o clinică de psihiatrie pentru administrarea unui tratament "pe viaţă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici