Criticile la adresa autorităţilor vor fi considerate un "păcat grav" în Tadjikistan

Muftiul Tadjikistanului a declarat sâmbătă că a emis un decret religios (fatwa), potrivit căruia orice critică la adresa autorităţilor acestei foste republici sovietice din Asia Centrală va fi de acum considerată un "păcat grav".

1025 afișări
Imaginea articolului Criticile la adresa autorităţilor vor fi considerate un "păcat grav" în Tadjikistan

Criticile la adresa autorităţilor vor fi considerate un "păcat grav" în Tadjikistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Centrul islamic din Tadjikistan a emis un nou decret religios special, potrivit căruia orice critică la adresa autorităţilor va fi considerată un păcat grav", a declarat muftiul Saidmoukarram Abdoukodirzoda.

"Critica subminează încrederea în autorităţi", a explicat el.

Muftiul le-a cerut, de asemenea, musulmanilor "să evite contactele cu organizaţiile internaţionale străine şi presa care ameninţă stabilitatea ţării".

"Cei care instigă populaţia împotriva autorităţilor vor fi pedepsiţi de Allah", a declarat el.

Partidul moderat de opoziţie Renaşterea Islamică a criticat această fatwa, apreciind că a fost "dictată de autorităţi".

Tadjikistanul, ţară laică dar cu majoritate musulmană, condusă din 1992 de Emomali Rahmon, a cunoscut de la destrămarea URSS şi până în 1997 un război civil sângeros între putere şi combatanţii islamişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici