Criticul Kremlinului, Aleksei Navalnîi, va supravieţui otrăvirii, anunţă fondatorul ONG-ului care l-a transportat în Germania

  • Aleksei Navalnîi şi-ar putea reveni în câteva luni
  • Spitalul Charite din Berlin, unde este internat politicianul, nu a oferit detalii privind starea lui de sănătate
  • Duminică, echipa lui Navalnîi urma să susţină un briefing pe YouTube despre “otrăvirea lui Aleksei”
2670 afișări
Imaginea articolului Criticul Kremlinului, Aleksei Navalnîi, va supravieţui otrăvirii, anunţă fondatorul ONG-ului care l-a transportat în Germania

“Aleksei Navalnîi va supravieţui otrăvirii, dar va lipsi luni de zile de pe scena politică”, spune fondatorul ONG-ului care l-a transportat în Germania, Jaka Bizilj. Cu toate astea, spitalul Charite din Berlin, unde este internat politicianul, nu a oferit detalii despre starea lui de sănătate.

Navalnîi, una dintre cele mai cunoscute figuri ale opoziţiei din Rusia şi un critic constant al preşedintelui Vladimir Putin, a fost transportat sâmbătă la un spital din Berlin pentru a fi tratat de medicii germani, scrie Reuters.

Politicianul în vârstă de 44 de ani, se afla în comă indusă atunci când a fost evacuat din oraşul sibian Omsk.

Duminică, echipa lui Navalnîi urma să susţină un briefing pe YouTube despre “otrăvirea lui Aleksei”, dar ulterior a anulat-o spunând că nu sunt pregătiţi, a scris purtătorul de cuvânt al politicianului, Kira Yarmysh.

Un tabloid rusesc, citat de presa occidentală, a dezvăluit că Aleksei Navalnîi se afla de mai mult timp sub filajul strict al FSB. Înainte ca să se simtă rău în timpul zborului, Navalnîi a fost urmărit “îndeaproape” ofiţerii FSB, inclusiv unde s-a cazat, cu cine a vorbit sau ce a mâncat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici