Criza BREXIT: Liderii europeni vor oferi Marii Britanii o extindere de trei luni a termenului pentru ieşirea din UE

Uniunea Europeană va oferi liderilor de la Londra o extindere a termenului de ieşire a Marii Britanii din Blocul comunitar de trei luni, cu posibilitatea reducerii acestuia dacă un acord va fi ratificat de Parlamentul britanic, conform unei schiţe a acordului, citată de cotidianul The Guardian.

4163 afișări
Imaginea articolului Criza BREXIT: Liderii europeni vor oferi Marii Britanii o extindere de trei luni a termenului pentru ieşirea din UE

Liderii europeni vor oferi Marii Britanii o extindere de trei luni a termenului pentru procesul Brexit

Potrivit unui proiect de acord realizat de liderii de la Bruxelles, Uniunea Europeană va aproba amânarea termenului pentru Brexit până la 31 ianuarie 2020, cu posibilitatea ieşirii mai devreme a Marii Britanii dacă un acord în acest sens va fi ratificat de Londra. Conform contidianului The Guardian, documentul privind extinderea a circuat în interiorul statelor membre ale Blocului comunitar şi urmează a fi aprobat luni.

În urma extinderii termenului pentru Brexit, Marea Britanie va putea ieşi din Uniunea Europeană în prima zi a lunii ce urmează celei în care acordul va fi ratificat.

Până la publicarea oficială a hotărârii liderilor de la Bruxelles, schimbări ale clauzelor acordului ar putea apărea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici