Criza din Armenia. Premierul a plecat în mijlocul unei dezbateri TV cu liderul protestatarilor

Premierul armean şi fostul preşedinte Serzh Sargsyan a plecat în mijlocul unei întevederi televizate cu liderul protestatarilor antiguvern Nikol Pashinya, susţinând că este "şantajat" de opoziţie, relatează site-ul postului France24.

1183 afișări
Imaginea articolului Criza din Armenia. Premierul a plecat în mijlocul unei dezbateri TV cu liderul protestatarilor

Criza din Armenia. Premierul a plecat în mijlocul unei dezbateri la TV cu liderul protestatarilor

"Am venit aici pentru a discuta despre demisie", i-a cerut direct premierului liderul protestatarilor, în faţa camerelor de filmat.

"Acesta nu este un dialog, este şantaj. Nu pot decât să vă sfătuiesc să vă întoarceţi la un cadrul legal. Altfel, veţi suporta responsabilitatea", a răspuns Serzh Sargsyan.

Potrivit BBC, Pashinyan îşi doreşte ca Sargsyan să demisioneze pe fondul unei schimbări constituţionale care îi oferă mai multă putere în funcţia de premier.

Parlamentul a votat marţi în favoarea numirii lui Serj Sargsyan în funcţia de premier. În trecut, acesta a deţinut funcţia de preşedinte al Armeniei timp de 10 ani.

Miercuri seara, peste 15.000 de persoane au participat la o amplă manifestaţie antiguvernamentală care a avut loc în centrul Erevanului. Autorităţile au reţinut peste 120 de activişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici