CRIZA din Catalonia. Ministrul spaniol de Justiţie: Nu pot fi rezolvate toate problemele doar prin organizarea de alegeri regionale

Criza politică din Catalonia nu poate fi rezolvată doar prin organizarea unor alegeri regionale, a declarat, marţi, ministrul de Justiţie din Spania, Rafael Catala, în contextul în care Guvernul de la Madrid a iniţiat procedurile pentru suspendarea autonomiei regiunii catalane, potrivit Reuters.

958 afișări
Imaginea articolului CRIZA din Catalonia. Ministrul spaniol de Justiţie: Nu pot fi rezolvate toate problemele doar prin organizarea de alegeri regionale

CRIZA din Catalonia. Ministrul spaniol de Justiţie: Nu pot fi rezolvate toate problemele doar prin organizarea de alegeri regionale

”Nu pot fi rezolvate toate problemele doar prin organizarea de alegeri regionale”, a declarat Catala.

Ministrul spaniol al Justiţiei a adăugat că ar fi util ca liderul catalan Carles Puigdemont să se prezinte în faţa Senatului spaniol pentru a-şi prezenta argumentele. Acest aspect ar reprezenta, potrivit lui Catala, un impuls pozitiv pentru găsirea unei soluţii pentru conflictul dintre Madrid şi regiunea catalană.

Parlamentul regional din Catalonia se va reuni, joi, pentru a hotârî poziţia regiunii, după ce Guvernul de la Madrid a iniţiat activarea articolului 155 din Constituţie, ce prevede posibilitatea suspendării autonomiei regionale. Implementarea acestui articol de către Guvern are nevoie de aprobarea Senatului, care se va pronunţa vineri pe această temă.

Săptămâna trecută, Guvernul de la Madrid a decis să activeze Articolul 155 din Constituţia Spaniei, iar premierul Mariano Rajoy a anunţat că are patru obiective în privinţa Cataloniei: revenirea în legalitate, recuperarea stării de normalitate şi coabitare în regiune, continuarea dezvoltării economice şi organizarea de alegeri regionale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici