CRIZA din Catalonia: Parlamentul regional a anulat sesiunea de alegere a unui nou lider, insistând că singurul candidat potrivit este Puigdemont

Preşedintele Parlamentului regional catalan, Roger Torrent, a anunţat, marţi, că alegerea unui nou lider a fost amânată, insistând că singurul candidat potrivit pentru conducerea Cataloniei este Carles Puigdemont, informează site-ul agenţiei Reuters.

290 afișări
Imaginea articolului CRIZA din Catalonia: Parlamentul regional a anulat sesiunea de alegere a unui nou lider, insistând că singurul candidat potrivit este Puigdemont

CRIZA din Catalonia: Parlamentul regional a anulat sesiunea de alegere a unui nou lider, insistând că singurul candidat potrivit este Puigdemont

"Sesiunea de astăzi a fost amânată, însă în niciun fel nu va fi anulată. Un alt candidat nu va fi prezentat" a declarat Roger Torrent în cadrul unei conferinţe de presă.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a reafirmat marţi că Puigdemont nu poate candida pentru conducerea guvernului regional cât timp se află la Bruxelles.

Puigdemont este acuzat de răzvrătire şi rebeliune de către justiţia spaniolă, fiind emis un mandat de arestare pe numele lui.

La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici