Criza din Hong Kong. Gaze lacrimogene, folosite pentru a dispersa protestatarii/ Mii de activişti ocupă o parte din aeroport

Poliţia din Hong Kong a acţionat duminică cu gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii, iar două cocktailuri Molotov au explodat în centrul oraşului, în cel de-al zecelea weekend consecutiv de manifestaţii anti-guvernamentale, potrivit Reuters.

1205 afișări
Imaginea articolului Criza din Hong Kong. Gaze lacrimogene, folosite pentru a dispersa protestatarii/ Mii de activişti ocupă o parte din aeroport

LIVE Poliţia din Hong Kong a acţionat cu gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii

Duminică, protestatarii s-au adunat în afara secţiei de poliţie din districtul Sham Shui Po, când poliţia a început să tragă gaze lacrimogene, dar activiştii au rămas pe poziţii.

Într-un alt district, Cheung Sha Wan, din apropiere, protestatarii au aruncat cu obiecte în poliţie, care a reacţionat cu gaze lacrimogene.

 

 

Acţiunea a urmat după o zi de marşuri la care au luat parte manifestanţi de toate vârstele, în timp ce protestele din ce în ce mai violente începute în iunie au scufundat Hong Kong în cea mai gravă criză din ultimele decenii şi reprezintă o provocare pentru guvernul central de la Beijing.

Cântări de „Liberat Hong Kong” răsunaseră mai devreme pe străzi când peste o mie de protestatari cu cămaşă neagră au pornit, unii cu animalele de companie, în mijlocul unei atmosfere de carnaval.

Mişcarea de protest, care a început ca răspuns la o lege suspendată acum, care ar fi permis extrădarea suspecţilor să facă proces în China continentală, pare să beneficieze încă de un sprijin larg.

Mii de activişti au ocupat şi sala de sosiri de pe aeroportul din Hong Kong pentru a treia zi la rând, în timp ce alţii s-au adunat mai devreme într-un parc din centrul oraşului.

 

 

Cererile lor s-au înmulţit, aceştia dorind o democraţie mai mare şi demisia Şefa Executivului din Hong Kong, Carrie Lam.

Taguri:
hong kong,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici