Criza din Taiwan. Chinezilor le creşte din nou tensiunea: o altă delegaţie americană a aterizat la Taipei

Noua misiune diplomatică pe insulă a unui grup de senatori, după vizita lui Nancy Pelosi la începutul lunii august, a provocat o reacţie dură din partea Republicii Populare Chineze, care consideră Taiwanul o parte „inelienabilă” a teritoriului său.

5836 afișări
Imaginea articolului Criza din Taiwan. Chinezilor le creşte din nou tensiunea: o altă delegaţie americană a aterizat la Taipei

Criza din Taiwan. Chinezilor le creşte din nou tensiunea: o altă delegaţie americană a aterizat la Taipei

După vizita lui Nancy Pelosi la Taiwan, la începutul lunii august, Statele Unite se întorc pe insulă. Un avion al Forţelor Aeriene ale SUA, care transporta o delegaţie a Senatului, a aterizat astăzi la Taipei, anunţă Institutul American din Taiwan, ambasada americană de facto.

Conducerea delegaţiei este senatorul democrat Ed Markey, însoţit de parlamentarii democraţi John Garamendi, Alan Lowenthal şi Don Beyer şi de deputatul republican Aumua Amata Coleman Radewagen.

În cadrul misiunii, care se va încheia mâine şi care face parte dintr-o misiune diplomatică mai mare în Indo-Pacific, delegaţia va discuta despre relaţiile bilaterale şi de securitatea regională.

Nivelul de tensiune rămâne ridicat. Vizita lui Pelosi, la ora 5.30 în România, în noaptea dintre 2 şi 3 august, a stârnit o reacţie dură chineză, care consideră insula o parte „inelienabilă” a teritoriului său, făcând loc exerciţiilor militare ale Armatei de Eliberare a Poporului (Pla) tocmai în jurul Taiwanului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici