CRIZA DIN UCRAINA: Insurgenţii proruşi acceptă un ARMISTIŢIU

Insurgenţii proruşi din estul Ucrainei au decis să accepte un armistiţiu, în cadrul planului de pace propus de Administraţia Petro Poroşenko, anunţă un lider separatist.

1642 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN UCRAINA: Insurgenţii proruşi acceptă un ARMISTIŢIU

Insurgenţii proruşi din Ucraina acceptă un armistiţiu temporar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ca reacţie la armistiţiul decretat de Kiev, ne angajăm să avem propria încetare a focului", a declarat Oleksandr Borodai, liderul autoproclamatei "Republici Doneţk".

"Armistiţiul nostru va dura până pe 27 iunie", a spus liderul separatist.

Serviciile de securitate ucrainene au implementat, începând de vineri seară, o încetare unilaterală a focului. "Încetarea unilaterală a focului va dura până pe 27 iunie", a declarat vineri preşedintele Petro Poroşenko, în cursul unei vizite în regiunea Doneţk, un bastion al insurgenţilor separatişti proruşi.

Planul de pace prezentat vineri de Poroşenko va începe să fie aplicat odată cu armistiţiul. Planul de pace conţine puncte referitoare la "dezarmare", "garantarea unui culoar pentru plecarea mercenarilor ruşi şi ucraineni", precum şi "descentralizarea puterii şi protejarea limbii ruse prin intermediul unor amendamente la Constituţie", potrivit site-ului televiziunii private Inter TV.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici