CRIZA DIN UCRAINA: UE se pregăteşte să adauge alte 11 nume pe lista cu persoane vizate de SANCŢIUNI

UE se pregăteşte să adauge încă 11 nume pe lista cu persoane vizate de sancţiuni ţintite pentru responsabilitatea lor în criza ucraineană, au anunţat miercuri surse europene.

581 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN UCRAINA: UE se pregăteşte să adauge alte 11 nume pe lista cu persoane vizate de SANCŢIUNI

CRIZA DIN UCRAINA: UE se pregăteşte să adauge alte 11 nume pe lista cu persoane vizate de SANCŢIUNI (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Un "acord preliminar" în acest sens a fost găsit la finalul unor negocieri a ambasadorilor celor 28 de state membre UE, a precizat o sursă. Acordul urmează să fie oficializat "în următoarele zile", a anunţat ea.

Potrivit unei alte surse europene, ambasadorii au căzut de acord să adauge încă 11 separatişti ucraineni pe lista cu persoane vizate de sancţiuni. Până în prezent, 61 de persoane sunt vizate de astfel de măsuri.

Pe de altă parte, Germania şi Franţa l-au invitat miercuri pe preşedinele ucrainean, Petro Poroşenko, să dea dovadă de "reţinere" pe plan militar.

Cele două ţări au mai anunţat stabilirea unui "contact", în următoarele zile, cu preşedintele rus, Vladimir Putin, căruia i se va cere să "exercite presiuni" asupra separatiştilor pentru a-i aduce la negocieri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici