CRIZA imigranţilor: Aproximativ 1.700 de încercări de pătrundere în Eurotunel, la Calais

Aproximativ 1.700 de încercări de pătrundere ale unor imigranţi ilegali în tunelul sub Canalul Mânecii, în apropiere de Calais, au fost numărate în noaptea de duminică spre luni, iar un membru CRS a fost rănit la nivelul feţei cu pietre, potrivit unei surse din poliţie, relatează AFP în pagina online.

397 afișări
Imaginea articolului CRIZA imigranţilor: Aproximativ 1.700 de încercări de pătrundere în Eurotunel, la Calais

CRIZA imigranţilor: Aproximativ 1.700 de încercări de pătrundere în Eurotunel, la Calais (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Dintre aceste 1.700 de încercări, 1.000 au fost "respinse" de către forţele de ordine în apropiere de incinta tunelului, iar alte 700 au fost "interceptate" în incintă, a precizat sursa citată.

Zilele trecute autorităţile nu au făcut această distincţie.

Un membru al forţelor antirevoltă şi de rezervişti Compagnies Républicaines de Sécurité (CRS) a fost rănit "la (nivelul) feţei şi capului" după ce s-a aruncat cu balast dintre şine în el, afirmă sursa din cadrul poliţiei. Rănitul a fost transportat la spital pentru a-i fi puse copci, iar autorul atacului cu pietre, un imigrant sudanez, a fost reţinut.

Tunelul de sub Canalul Mânecii este luat cu asalt, de mai multe săptămâni, de către imigranţi care sunt pregătiţi să facă totul pentru a ajunge în Marea Britanie, ţară pe care o consideră un fel de "Eldorado".

În nopţile de vineri spre sâmbătă şi de sâmbătă spre duminică numărul încercărilor de pătrundere a scăzut la 300 şi, respectiv, 400, după ce au ajuns la peste 1.000 la mijlocul săptămânii.

Situaţia a fost dramatică în noaptea de marţi spre miercuri, când un imigrant clandestin sudanez a murit, o moarte care a ridicat la zece bilanţul deceselor înregistrate în zonă începând din iunie.

Ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a anunţat miercuri suplimentarea contingentului deja prezent la faţa locului - de 300 de oameni - cu alţi 120 de militari, în vederea consolidării securităţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici