CRIZA IMIGRANŢILOR: Comisia Europeană critică măsurile luate de Ungaria. Budapesta va primi alte şapte milioane de euro pentru gestionarea crizei

Dimitris Avromopoulos, comisarul Uniunii Europene pentru Migraţie, a criticat măsurile luate de Ungaria împotriva imigranţilor, explicând că este vorba în principal de refugiaţi care au nevoie de ajutor şi că barierele metalice sunt soluţii temporare care creează doar tensiuni.

1253 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Comisia Europeană critică măsurile luate de Ungaria. Budapesta va primi alte şapte milioane de euro pentru gestionarea crizei

Comisia Europeană critică măsurile luate de Ungaria în criza imigranţilor (Imagine: Adrian Piclisan / Mediafax Foto)

"Cei mai mulţi imigranţi veniţi în Europa sunt refugiaţi care au nevoie de ajutor", a declarat Dimitris Avromopoulos, potrivit Reuters, într-o conferinţă de presă comună cu miniştrii de Externe şi de Interne ai Ungariei.

"Nu există niciun zid pe care să nu îl poţi sări, nicio mare pe care să nu o poţi traversa atunci când fugi de violenţe şi de teroare", a spus Avromopoulos.

"Barierele de genul celor construite de Ungaria sunt doar soluţii temporare care i-au făcut pe imigranţi şi refugiaţi să îşi schimbe parcursul şi au generat tensiuni", a apreciat comisarul UE pentru Migraţie.

Ungaria a strânit critici vehemente prin construirea unui gard metalic de-a lungul întregii frontiere cu Serbia. Guvernul de dreapta de la Budapesta şi-a atras critici noi după ce a evocat intenţia de a construi bariere similare pe segmente ale frontierelor cu România şi Croaţia.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a respins criticile oficialilor din cadrul ONU şi Uniunii Europene, argumentând că imigranţii sunt violenţi.

"Este bizar şi şocant cum unii membri de pe scena politică internaţională au interpretat evenimentele petrecute miercuri. Vor fi responsabili dacă incidentele se vor repeta", a spus Szijjarto, referindu-se la violenţele petrecute la frontiera dintre Ungaria şi Serbia.

Comisia Europeană alocă încă şapte milioane de euro Ungariei pentru gestionarea crizei refugiaţilor

Comisarul european pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos, a anunţat joi, la Budapesta, că Ungaria a primit încă şapte milioane de euro pentru a gestiona criza refugiaţilor.

"Am alocat deja aproape şapte milioane de euro, fonduri de urgenţă, care pot fi folosiţi pentru creşterea capacităţii pentru azilanţi. Această sumă se adaugă celor 85 de milioane de euro alocate Ungariei până în 2020. (...) Vom lucra împreună pentru a proteja graniţele externe ale Uniunii. Ştiu că voi vă faceţi partea. Ştiţi, de asemenea, că nu suntem de acord întotdeauna cu metodele folosite. Zidurile reprezintă soluţii temporare. Aţi văzut că servesc doar pentru a devia afluxurile sau pentru a escalada tensiunile. De asemenea, violenţa nu este o soluţie", a declarat Avramopoulos, după discuţii cu ministrul ungar de Interne, Sándor Pintér, şi cu şeful diplomaţiei de la Budapesta, Péter Szijjártó.

Comisarul european a mai spus că situaţia nu este uşoară, însă este dificil şi pentru Austria, Grecia, Croaţia. "Pasarea problemei refugiaţilor de la o ţară la alta nu este o soluţie", a declarat Avramopoulos.

Dimitris Avramopoulos a amintit că solidaritatea este un principiu de bază al UE şi că Ungaria s-a putut convinge de acest lucru de două ori în ultimele luni, având în vedere că statele membre au răspuns apelului lansat de Ungaria şi au trimis pături şi corturi.

"Majoritatea oamenilor care ajung în Europa sunt sirieni. Sunt oameni care au o nevoie reală de protecţie. Nu există zid pe care să nu-l urci, nu există mare pe care să nu o traversezi dacă vrei să scapi de violenţă şi de teroare", a mai spus Avramopoulos.

"Avem o datorie morală să le oferim protecţie refugiaţilor", datorie care vine şi din legislaţia internaţională şi europeană, a mai spus el, menţionând totodată că această problemă nu va dispărea curând.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici