CRIZA IMIGRANŢILOR - Conferinţă UE pe tema migraţiei. Timmermans: Imigranţii să aibă un refugiu sigur în lume. Altfel, lăsăm Europa pe mâna xenofobilor

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în insula Kos (Grecia), că europenii trebuie să se asigure că imigranţii au un ”refugiu sigur în lume”, adăugând: ”Dacă uităm asta, lăsăm Europa xenofobilor şi extremiştilor”.

2669 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR - Conferinţă UE pe tema migraţiei. Timmermans: Imigranţii să aibă un refugiu sigur în lume. Altfel, lăsăm Europa pe mâna xenofobilor

CRIZA IMIGRANŢILOR: Conferinţă UE pe tema migranţilor,. în insula Kos (Grecia) - LIVE VIDEO

Într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, pe insula Kos, alături de comisarul european Dimitris Avramopoulos, responsabil pentru migraţie, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans a spus că Europa nu trebuie să-şi uite valorile şi obligaţiile legale, iar potrivit acestora europenii ar trebui să se asigure că imigranţii ”au un refugiu sigur în lume”.

”Dacă uităm de obligaţiile de a asigura un refugiu sigur în lume, lăsăm Europa xenofobilor şi extremiştilor (...) Dacă uităm asta, lăsăm Europa xenofobilor şi extremiştilor”, a declarat Timmermans.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a mai spus că problema migraţiei este una globală, care necesită o soluţie europeană.

“Nu există nicio naţiune europeană care să nu fie afectată de tragediile oamenilor care doresc să fugă din calea războiului şi a sărăciei. Este o problemă globală, care necesită o soluţie europeană", a adăugat acesta.

Vorbind despre solidaritatea pe care Europa ar terebui să o manifeste faţă de refugiaţi, Timmermans a spus că insulei greceşti Kos nu i se poate cere să facă ceea ce trebuie de una singură şi că trebuie să ne asigurăm că suntem în măsură să primim refugiaţi.

Comisar european: Grecia va primi o tranşă de 33 de milioane euro pentru problema refugiatilor

Comisarul european Dimitris Avramopoulos, responsabil pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, a declarat, vineri, că Grecia va primi în perioada următoare o tranşă de aproximativ 33 milioane de euro destinaţi soluţionării problemelor refugiaţilor.

"Finanţarea este un aspect important. Am stabilit cu autorităţile elene că este important să stabilească o instituţie de management, pentru ca noi să putem aloca imediat fondurile disponibile", a declarat Dimitris Avramopoulos, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută pe insula Kos alături de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans.

Dimitris Avramopoulos a mai precizat că înfiinţarea unei autorităţi de management a fondurilor destinate soluţionării crizei refugiaţilor îi va permite Greciei să primească o primă tranşă de bani, a cărei valoare este de 33 milioane de euro.

Comisarul european a mai afirmat că Grecia va putea solicita şi alocarea unor fonduri adiţionale, întrucât vor exista şi "fonduri extraordinare" destinate statelor care se află în "prima linie" a exodului refugiaţilor.

Dimitris Avramopoulos a mai spus că "fondurile extraordinare" vor fi alocate în baza unei aplicaţii, demers făcut deja de Grecia. Aplicaţia depusă îi va permite Greciei să beneficieze de fonduri suplimentare destinate centrelor de primire a refugiaţilor şi ajutor umanitar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici