CRIZA IMIGRANŢILOR: Fidesz va colecta semnături împotriva cotelor obligatorii stabilite de UE

Fidesz, partidul premierului ungar Viktor Orban, va lansa o campanie pentru strângerea de semnături în sensul susţinerii politicilor împotriva cotelor obligatorii stabilite de UE pentru distribuirea imigranţilor, informează MTI.

368 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Fidesz va colecta semnături împotriva cotelor obligatorii stabilite de UE

CRIZA IMIGRANŢILOR: Fidesz va colecta semnături împotriva cotelor obligatorii stabilite de UE

Lajos Kosa, liderul grupului parlamentar Fidesz, a apreciat că sistemul Uniunii Europene de distribuire a imigranţilor pe baza unor cote obligatorii este "lipsit de fundament", sporind riscul terorist şi infracţionalitatea.

În plus, a insistat el, sistemul intră în contradicţie cu tratatele internaţionale, astfel că nu poate fi o soluţie la o "invazie de tip modern".

Principalele destinaţii ale extracomunitarilor sunt Germania, Danemarca şi Suedia, a subliniat Kosa. "Dacă se aplică sistemul cotelor, aceşti oameni nu vor putea fi ţinuţi cu forţa, doar dacă nu îi păzeşte cineva. Astfel că vor încălca reglementările şi vor merge în ţările preferate", a subliniat Kosa.

"Nu a fost întrebat nimeni în Europa dacă acceptă sistemul cotelor obligatorii, iar Ungaria riscă să fie obligată să accepte peste 160.000 de extracomunitari în următorii cinci ani", a adăugat parlamentarul Fidesz.

"Oamenii care cred că sistemul cotelor nu are bază legală şi că este contrar intereselor Ungariei şi Uniunii Europene vor fi rugaţi să susţină petiţia Fidesz", a afirmat, la rândul său, eurodeputatul ungar Ildiko Gall.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici