CRIZA IMIGRANŢILOR: Imigranţii au intrat din nou în gara Keleti din Budapesta, după suspendarea trenurilor internaţionale şi retragerea poliţiei - GALERIE FOTO

Imigranţii au luat cu asalt joi gara Keleti din Budapesta, după retragerea forţelor de poliţie care blocau accesul de două zile şi anunţul companiei ferovare privind suspendarea trenurilor internaţionale, relatează MTI.

1808 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Imigranţii au intrat din nou în gara Keleti din Budapesta, după suspendarea trenurilor internaţionale şi retragerea poliţiei - GALERIE FOTO

CRIZA IMIGRANŢILOR: Poliţia le-a cerut imigranţilor să evacueze piaţa din faţa Gării Keleti din Budapesta (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Forţele de poliţie, care de două zile blocau toate punctele de acces în gara Keleti pentru a preveni intrarea imigranţilor dornici să ajungă în Germania, s-au retras joi dimineaţă.

GALERIE FOTO

Imigranţii au intrat imediat în gară, în speranţa că vor putea urca la bordul trenurilor care circulă spre vestul Europei.

Anterior, însă, compania feroviară ungară MAV a suspendat până la noi ordine circulaţia tuturor trenurilor internaţionale din Budapesta spre Europa Occidentală, pentru a asigura siguranţa traficului feroviar.

Piaţa din faţa gării internaţionale de la Budapesta şi zona din jurul gării au fost pline de imigranţi miercuri, pentru a doua zi consecutiv, după ce poliţia le-a interzis accesul în trenuri pentru a-şi continua călătoria către Europa Occidentală. Aproximativ 100 de imigranţi au demonstrat şi au scandat "Siria", "Germania" şi "ONU".

UPDATE 07:00 - Poliţia le-a cerut imigranţilor să evacueze piaţa din faţa Gării Keleti din Budapesta

Poliţia din Budapesta le-a cerut miercuri seara imigranţilor să evacueze piaţa din faţa Gării Keleti şi să intre în pasaje subterane sau în zonele de tranzit desemnate, potrivit postului public M1, citat de MTI.

Un corespondent M1 a relatat de la faţa locului că imigranţii s-au conformat şi că nu mai strigau sloganuri cum făceau anterior.

Autorităţile au blocat, miercuri dimineaţa, intrarea în gară a imigranţilor.

La toate punctele de acces către gară au fost staţionaţi poliţişti.

Trenurile circulau, iar pe peron era permis accesul pasagerilor "obişnuiţi", potrivit unui corespondent MTI.

Piaţa din faţa gării internaţionale de la Budapesta şi zona din jurul gării au fost pline de imigranţi miercuri, pentru a doua zi consecutiv, după ce poliţia le-a interzis accesul în trenuri pentru a-şi continua călătoria către Europa Occidentală. Până la 100 de imigranţi au demonstrat şi au strigat "Siria", "Germania" şi "ONU", potrivit corespondentului MTI.

Imigranţii au demonstrat, de asemenea, de-a lungul şinelor de cale ferată, la staţia Kobanya-Kispest din Budapesta, iar poliţia a intervenit. Ei au refuzat să fie urcaţi într-un tren şi trimişi la un centru de recepţie din Debrecen. Un corespondent MTI a relatat de la faţa locului că aproximativ 100 de imigranţi au ocupat peroanele, în pofida prezenţei poliţiei.

Solicitanţii de azil care au depus cereri se pot deplasa liberi în Ungaria, în această etapă a procesului, a anunţat cartierul general al poliţiei (ORFK) într-un comunicat. Însă ei au obligaţia să se prezinte la un centru de recepţie în termen de 24 de ore, pentru a le fi examinate cererile, a adăugat aceeaşi sursă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici