CRIZA IMIGRANŢILOR: Şase copii refugiaţi au murit înecaţi în Marea Mediterană în apropiere de Turcia - VIDEO

Cei şase copii au murit după ce bărcile în care se aflau peste 70 de imigranţi au naufragiat în apropiere de Turcia, în timp ce încercau să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Grecia, informează BBC News online.

1010 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Şase copii refugiaţi au murit înecaţi în Marea Mediterană în apropiere de Turcia - VIDEO

CRIZA IMIGRANŢILOR: Şase copii imigranţi au murit înecaţi în Marea Mediterană în apropiere de Turcia - VIDEO

Prima barcă la bordul căreia se aflau 55 de imigranţi, majoritatea cetăţeni sirieni şi afgani, s-a scufundat, în apropiere de oraşul portuar Ayvacik, din vestul Turciei. Imigranţii încercau să ajungă pe insula greacă Lesbos, unde au sosit sute de mii de imigranţi de la începutul anului.

Cel de-al doilea vas, în care erau aproximativ 20 de persoane, a naufragiat în apropiere de oraşul turc Bodrum, situat la nord de Ayvacik, îndreptându-se spre insula greacă Kos.

Ambele incidente au avut loc în cursul nopţii de joi spre vineri.

Corpurile a patru copii afgani, aflaţi pe primul vas, au fost recuperate din apele mării de paza de coastă a Turciei, potrivit agenţiei turce Anatolia.

Corpurile a încă doi copii sunt căutate de echipele de intervenţie. Două surori, cu vârste de un an, respectiv patru ani, a căror naţionalitate nu a fost identificată, au murit după ce al doilea vas care se îndrepta spre insula Kos s-a scufundat.

Potrivit UNHCR, 806.000 imigranţi au traversat Marea Mediterană pentru a ajunge pe continentul european în cursul anului 2015, dintre care majoritatea (660.700) au intrat în Europa prin Grecia. Conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), 512 persoane au murit înecate pe ruta maritimă Turcia-Grecia în 2015.

În Turcia, se află peste două milioane de imigranţi, în Liban un milion, iar în Iordania aproximativ 600.000.

Liderii Uniunii Europene şi Turciei se întâlnesc duminică la Bruxelles într-un nou summit pe tema migraţiei.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a anunţat printr-un mesaj postat luni pe Twitter că scopul summitului de duminică este de a îmbunătăţi relaţiile dintre UE şi Turcia şi de a opri valul de imigranţi care sosesc în Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici