CRIZA IMIGRANŢILOR: UE se teme de apariţia unei noi rute a migraţiei, Albania-Italia, dacă Balcanii îşi închid graniţele

Uniunea Europeană (UE) este îngrijorată de faptul că traficanţi de migranţi ar putea deschide o nouă rută către Italia, dinspre Albania, în cazul închiderii frontierelor în Balcani, afirmă oficiali europeni, relatează Reuters în pagina electronică.

399 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: UE se teme de apariţia unei noi rute a migraţiei, Albania-Italia, dacă Balcanii îşi închid graniţele

CRIZA IMIGRANŢILOR: UE se teme de apariţia unei noi rute a migraţiei, Albania-Italia, dacă Balcanii îşi închid graniţele (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

"Există un risc ca ruta către Albaia şi Italia să devină o nouă rută în iarnă", a declarat un oficial UE de rang înalt pentru Reuters.

Premierul albanez Edi Rama a participat la mini-summitul găzduit duminică de către preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker.

Însă Italia, o ţară aflată în prima linie a migraţiei în sudul Uniunii, pe rura maritimă dinspre Libia, nu a fost invitată la această conferinţă a Balcanilor.

Aproximativ 500.000 de oameni, inclusiv numeroşi sirieni şi irakieni, dar şi asiatici, au ajuns în Grecia, pe ruta maritimă dinspre Turcia, în primele zece luni ale lui 2015, potrivit unor date UE. Cei mai mulţi au trecut în Macedonia, în calea lor către Germania, pe ruta care trece prin Croaţia sau Ungaria.

Însă Ungaria şi-a închis frontierele, alte state se gândesc la măsuri similare, iar zeci de mii de migranţi sunt blocaţi în Balcani în condiţii meteorologice care se înrăutăţesc.

Ruta pe mare către Italia, deşi barată de munţii dintre Grecia şi Albania, ar putea oferi un drum mai rapid, dar mai periculos.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici