CRIZA IMIGRANŢILOR: Ungaria anunţă că va trimite autobuze care să-i ducă pe imigranţi la frontiera cu Austria - FOTO

Guvernul Ungariei anunţă - în mod suprinzător - vineri seara că va trimite autobuze care să ducă sute de imigranţi la frontiera cu Austria, relatează Associated Press în pagina electronică.

693 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Ungaria anunţă că va trimite autobuze care să-i ducă pe imigranţi la frontiera cu Austria - FOTO

CRIZA IMIGRANŢILOR: Ungaria anunţă că va trimite autobuze care să-i ducă pe imigranţi la frontiera cu Austria (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

În scene cutremurătoare, peste 1.200 de imigranţi - care au plecat de la Gara Keleti către Viena - mergeau pe jos, vineri, până noaptea târziu, de-a lungul autostrăzii, perturbând uneori traficul prin numărul lor mare.

La o gară din orăşelul Bicske (nord), câteva sute de alţi imigranţi s-au opus îndemnurilor poliţiei de a merge într-o tabără, au rupt cordonul forţelor de ordine şi au plecat pe jos către frontiera austriacă.

Şeful de Cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, a anunţat vineri seara, în Parlament, că vor fi trimise autobuze, deoarece "siguranţa transportului ungurilor nu poate fi pusă în pericol".

Lazar a declarat că Ungaria a cerut Austriei să-şi clarifice poziţia faţă de imigranţi, dar că nu a primit încă un răspuns.

"Criza migraţiei zguduie Ungaria", a subliniat şeful de Cabinet al lui Orban, dând vina pe "comunicările contradictorii" ale Germaniei şi incomentenţa Uniunii Eurpene (UE) pentru această criză.

El afirmă că "aceasta este o oportunitate. Imigranţii trebuie să hotărască dacă vor să profite de ea. Facem acest pas pentru ca sistemul de transport al Ungariei să nu mai fie paralizat în următoarele 24 de ore".

El a anunţat că autobuzele îi vor duce pe imigranţi la principalul punct de trecere în Austria - Hegyeshalom.

Însă era neclar dacă imigranţii vor avea încredere în autorităţile ungare şi vor urca în autobuze. Ei au fost înşelaţi săptămana aceasta să urce într-un tren, care nu a mai ajuns în Austria.

De asemenea, Viena nu a răspuns încă dacă le va permite imigranţilor să intre pe teritoriul austriac.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici