CRIZA IMIGRANŢILOR: Ungaria, criticată de Human Rights Watch pentru condiţiile oferite imigranţilor din detenţie

Solicitanţii de azil şi imigranţii din Ungaria sunt deţinuţi prea mult timp şi deseori în condiţii inacceptabile, a anunţat într-un raport publicat miercuri organizaţia Human Rights Watch (HRW), relatează agenţia de presă ungară MTI.

1067 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Ungaria, criticată de Human Rights Watch pentru condiţiile oferite imigranţilor din detenţie

CRIZA IMIGRANŢILOR: Ungaria, criticată de Human Rights Watch pentru condiţiile oferite imigranţilor din detenţie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

În luna octombrie, reprezentanţi ai organizaţiei au vizitat şapte centre pentru imigranţi din Ungaria, unde se află persoane deţinute pentru pătrundere ilegală pe teritoriu, sau ale căror cerei de azil erau în aşteptare sau au fost respinse. Potrivit raportului, condiţiile oferite acelor grupuri vulnerabile de oameni au lăsat mult de dorit.

În raport, Lydia Gall, reprezentanta HRW pentru Europa de Est şi Balcani, a făcut referire la directive emise de Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi şi a spus că solicitanţii de azil nu ar trebui închişi cu excepţia cazului în care condiţii extraordinare fac această măsură necesară şi a adăugat că plasarea în detenţie a grupurilor vulnerabile nu este în general acceptabilă.

În timpul investigaţiei, personalul HRW a discutat cu refugiaţi care au spus că nu au primit nicio explicaţie privind motivele detenţiei lor, dar şi cu femei însărcinate şi copii fără familii care se află acolo de multă vreme.

Potrivit lui Gall, Ungaria eşuează în a-şi îndeplini obligaţiile internaţionale privind solicitanţii de azil şi imigranţii. Aceasta a sugerat că Uniunea Europeană ar trebui să exercite presiune astfel încât Guvernul Ungariei să renunţe la procedurile de control la frontieră care încalcă drepturile omului, precum şi la practica de hărţuire şi de plasare în detenţie a solicitanţilor de azil.

HRW susţine că Ungaria ar trebui să îi elibereze imediat pe deţinuţii care fac parte din grupuri vulnerabile, care includ familii cu copii, copii fără familii, imigranţi cu dizabilităţi, precum şi persoane în aşteptarea expulzării, dar care nu pot părăsi ţara într-o perioadă rezonabilă de timp, informează raportul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici