CRIZA IMIGRANŢILOR: Ungaria va cere Naţiunilor Unite cote pentru distribuirea refugiaţilor la nivel global

Ungaria va propune Naţiunilor Unite, în cadrul Adunării Generale aflată în curs la New York, introducerea de cote obligatorii la nivel global pentru distribuirea refugiaţilor în toate ţările sigure din lume, anunţă ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

2597 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Ungaria va cere Naţiunilor Unite cote pentru distribuirea refugiaţilor la nivel global

Peter Szijjarto (Imagine: AP/Mediafax Foto)

"Ungaria va propune introducerea de cote pentru distribuirea refugiaţilor la nivel global, astfel ca marile puteri care au avut acţiuni comune pentru destabilizarea Orientului Mijlociu şi a nordului Africii să contribuie la primirea refugiaţilor", a declarat Peter Szijjarto, citat de MTI.

"Din punctul nostru de vedere, se pare că doar Europa este expusă presiunilor migratorii pentru că este înconjurată de regiuni instabile, situaţie care ar putea conduce la un val de 30-35 de milioane de imigranţi", a spus şeful diplomaţiei ungare.

În opinia lui Szijjarto, nu ar fi corect ca Europa să poarte singură responsabilitatea primirii refugiaţilor, cerând participarea puterilor care au destabilizat aceste regiuni.

"Considerăm corect şi responsabil ca toate ţările să contribuie proporţional la gestionarea crizei imigranţilor. Vom propune acest lucru la Adunarea Generală ONU. Sperăm să avem susţinere", a spus Szijjarto.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici