Criza la americani continuă: American Airlines trimite 25.000 de angajaţi în şomaj tehnic

Executivii din cadrul American Airlines, cea mai mare companie aeriană a Statelor Unite, şi-au avertizat angajaţii că vor fi nevoiţi să trimită în şomaj tehnic aproximativ 25.000 de oameni ca urmare a efectelor generate de pandemia de coronavirus.

237 afișări
Imaginea articolului Criza la americani continuă: American Airlines trimite 25.000 de angajaţi în şomaj tehnic

Reducerea personalului reprezintă aproape 30% din cei 85.000 de angajaţi din „primul front” al companiei, potrivit USA Today. Operatorul a concediat la sfârşitul lunii mai 30% dintre angajaţii din management, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de locuri de muncă.   

Veniturile companiei din iunie au scăzut cu 80% faţă de aceeaşi lună din 2019, iar cererea începe din nou să scadă după o perioadă în care începuse să ofere semne de recuperare.

În urmă cu două săptămâni, producătorul de aeronave Airbus anunţa concedierea a 15.000 de angajaţi, 17% din forţa de muncă la nivel global a companiei, ceea ce reprezintă cel mai mare val de concedieri de la înfiinţarea producătorului încoace.

La mijlocul lunii iunie, compania aeriană Lufthansa a anunţat că va desfiinţa 22.000 de locuri de muncă, urmând să iasă din criză cu 100 de aeronave mai puţin în flotă.

Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA) se aşteaptă ca liniile aeriene europene să sufere pierderi de 21,5 miliarde de dolari anul acesta comparativ cu un profit de 6,5 miliarde în 2019.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici