Criza loveşte puternic în ţara magnaţilor: TVA-ul se triplează, iar statul opreşte "alocaţiile de trai"

  • Arabia Saudită a anunţat măsuri puternic de austeritate în vederea menţinerii economiei pe linia de plutire
  • Autorităţile de la Riyadh au anunţat triplarea TVA-ului şi suspendarea unor "alocaţii de trai" acordate cetăţenilor
  • Valoarea TVA-ului va creşte din iulie la 15% în Arabia Saudită
4114 afișări
Imaginea articolului Criza loveşte puternic în ţara magnaţilor: TVA-ul se triplează, iar statul opreşte "alocaţiile de trai"

Criza loveşte puternic în ţara magnaţilor: TVA-ul se triplează, iar statul opreşte "alocaţiile de trai"

Arabia Saudită a anunţat adoptarea unor măsuri de austeritate în contextul crizei iscate de epidemia de COVID-19, dar şi a declinului puternic al preţului petrolului, pe fondul conflictului cu Rusia de pe piaţa energetică.
 
Potrivit RT, regatul saudit va ridica valoarea TVA-ului la 15% de la 1 iulie şi va suspenda o parte semnificativă a aşa ziselor alocaţii de trai acordate cetăţenilor săi. Potrivit Ministerului de Finanţe din Arabia Saudită, măsurile sunt menite să economisească un total de 100 miliarde de riyali, aproximativ 26.6 miliarde dolari americani.
 
"Măsurile adoptate astăzi, deşi dificile, sunt necesare pentru menţinerea stabilităţii economice şi financiare pe termen mediu şi lung în interesul ţării şi al cetăţenilor", a spus Mohammed Al-Jadaan, ministrul finanţelor, potrivit Agenţiei Saudite de Presă.
 
Ţară cu o populaţie de circa 34 milioane oameni, Arabia Saudită a avut în 2019 un PIB de 779.289 miliarde dolari, fiind pe locul 18 în lume. O parte semnificativă a bugetului se bazează pe producţia şi exportul de petrol.
 
Arabia Saudită a inundat în primele luni ale anului piaţa petrolului cu materie ieftină, ducând la o prăbuşire a preţului acestuia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici